• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
вт мар 09, 2021 6:48 amdragozow написа:

Главната разлика не е в дръжките, а в окомплектовката, BT има нож за разчистване и предпазител за него.
Един диск е 10-тина лева, не е кой знае каква важна разлика. Относно втория предпазител ми се вижда доста неудобно решение, и едва ли някой си играе да развива и завива болтове, да сменя предпазителите. При тримерите, където предпазителят е един общ с допълнение на щипки ми се вижда практична концепция. По мои наблюдения, даже него повечето хора ги мързи да го свалят и си карат с диска, заедно с частта с ножа за корда към предпазителя.
вт мар 09, 2021 3:18 amVasko 4 написа:
Здравейте! Доста четох тук но не намерих отговор на въпроса който ме интересува за това се включвам ако можете да ми помогнете. Искам да си взема моторна косачка спрял съм се на няколко но се колебая коя да е (STIHL FS 490 C-EM ,STIHL FS 260, HUSQVARNA 555RXT и HUSQVARNA 553RS) HUSQVARNA 553RS а тази е много съблазнителна от към параметри и много съмнителна от към пари единствено което разбрах за нея е, че я правят в Япония. Давайте съвети какво да взема, че китайчето ми скъса нервите миналата година. Благодаря предварително.
При Husqvarna консумативите са значително по-скъпи от щилските, по тази причина у нас ми прави впечатление, че Stihl са значително по-разпространени. Просто в дългосрочен план експлоатацията на Stihl излиза по-евтина, а като качество съвсем не отстъпват на Husqvarna.
dragozow - майстор
Предпазителя е специален точно за диска за разчистване, на винтове е. Такива предпазители има на профи моделите на Husqvarna от сериите FR и RXT. За две минути се слага, колко пък ще го слага и сваля, предполага се, че като си разчисти веднъж терена няма да го ползва повече. Въпроса е дали му трябва. Гледам им схемите, мотор, предавка са еднакви, самара също, ръкохватката също е еднаква, код 578428801 и на двете, съединителя е същия, карбуратора тоже, само окомплектовката за диска за разчистване е различна. Дисковете са 25,4 мм вътрешен отвор, вала е М10, дискове и кордови глави за този размер, който се е наложил като стандартен за повечето марки има във всеки магазин. Синтетично масло и газ.
Soviet_Soldier - специалист
вт мар 09, 2021 8:46 amdragozow написа:
Предпазителя е специален точно за диска за разчистване, на винтове е. Такива предпазители има на профи моделите на Husqvarna от сериите FR и RXT. За две минути се слага, колко пък ще го слага и сваля, предполага се, че като си разчисти веднъж терена няма да го ползва повече. Въпроса е дали му трябва. Гледам им схемите, мотор, предавка са еднакви, самара също, ръкохватката също е еднаква, код 578428801 и на двете, съединителя е същия, карбуратора тоже, само окомплектовката за диска за разчистване е различна. Дисковете са 25,4 мм вътрешен отвор, вала е М10, дискове и кордови глави за този размер, който се е наложил като стандартен за повечето марки има във всеки магазин. Синтетично масло и газ.
Така е, не е нещо супер сложно да се развият и завият няколко винта, но на щипки става още по-лесно и бързо, плюс това те за разлика от винтовете не могат да бъдат изгубени. Като цяло ситните и незакрепени към корпуса винтове, болтове и гайки при този тип техника не са никак удачен избор за местата, където често се налага демонтаж. При мен въздушният филтър е на шестограмен винт и още при първото разглобяване, едва не го изгубих, при това на циментовия под в гаража. Представям си в тревата такъв ситен винт да бъде изпуснат, просто намирането му е нереално. Много често се губят така далеч по-масивни компоненти, като пружините на някои кородови глави, повреме на разглобяване за презареждане. Изхвърча пружината на шпулата в тревата и става неизползваема. При този тип техника, колкото по-малко подобни детайли има, толкова по-добре. Като добавим и вибрациите, ако не е затегнат даден винт достатъчно, не се задържа дълго на мястото си. И съвременната техника в някои отношения е недомислена, има какво още да се доработва.
Впрочем, като гледам и шпулата при тези модели McCulloch трябва да се разглобява за да се зареди с корда, което е минус.
Въздушният филтър обаче е реализиран добре, винтът е закрепен към капачето и не може да бъде изгубен, а за развиването му не е нужен инструмент.
вт мар 09, 2021 6:51 amdragozow написа:
HUSQVARNA 555RXT и HUSQVARNA 553RS са много различни машини, втората е хит заради цената си, няма някакви детски болести. Първата е върха на сладоледа, профи дебел прът, много мощ, страхотен самар и др. Ако се решиш на първата ще те изненадам с цената.
Намерил съм ги на тези цени: 1 673.07 лв. за 555RXT и 854.00 лв. за 553RS. Има ли по–добри цени?
dragozow - майстор
1 560 лв без подаръците, които вървят в момента за RXT, и 860 лв за 553RS, тази просто няма на къде повече.
bigdragon - майстор
Здравейте! Доста четох тук но не намерих отговор на въпроса който ме интересува за това се включвам ако можете да ми помогнете. Искам да си взема моторна косачка спрял съм се на няколко но се колебая коя да е (STIHL FS 490 C-EM ,STIHL FS 260, HUSQVARNA 555RXT и HUSQVARNA 553RS) HUSQVARNA 553RS а тази е много съблазнителна от към параметри и много съмнителна от към пари единствено което разбрах за нея е, че я правят в Япония. Давайте съвети какво да взема, че китайчето ми скъса нервите миналата година. Благодаря предварително.
За двора си ползвам STIHL FS 350 и STIHL FS 85. Голямата щилка, за двор 3.5 декара, идва гоемичка.
Ако цената не те бърка, взимай STIHL FS 260.
STIHL FS 490 C-EM HUSQVARNA 555RXT са големи, ако не ги ползваш професионално ежедневно.

Иначе от HUSQVARNA 553RS съм приятно изненадан. Миналата пролет взехме една заради цената, да косим около помпени станции, трансформатори и под далекопроводи, които не бяха чистени 5...6 години. Цяло лято бъмча без проблеми. В началото загуби реглажа и понеже карбуратора беше пломбиран, ходи в сервиза заради гаранцията, но като цяло машинката е добра за лични нужди.
dragozow - майстор
Да, екстра е. От тази година ще има и един достъпен домашен модел:
https://www.argo-market.com/Products/Details/188
Цветомир Димитров - специалист
вт мар 09, 2021 1:40 pmdragozow написа:
Да, екстра е. От тази година ще има и един достъпен домашен модел:
https://www.argo-market.com/Products/Details/188
С кой куриер работите
вт мар 09, 2021 12:20 pmbigdragon написа:
За двора си ползвам STIHL FS 350 и STIHL FS 85. Голямата щилка, за двор 3.5 декара, идва гоемичка.
Ако цената не те бърка, взимай STIHL FS 260.
STIHL FS 490 C-EM HUSQVARNA 555RXT са големи, ако не ги ползваш професионално ежедневно.

Иначе от HUSQVARNA 553RS съм приятно изненадан. Миналата пролет взехме една заради цената, да косим около помпени станции, трансформатори и под далекопроводи, които не бяха чистени 5...6 години. Цяло лято бъмча без проблеми. В началото загуби реглажа и понеже карбуратора беше пломбиран, ходи в сервиза заради гаранцията, но като цяло машинката е добра за лични нужди.
За лично е но имам една "джунгла" от години не съм я косил и ми се иска да я оправя за това гледам нещо по-сериозно и надеждно да взема. #-o
вт мар 09, 2021 12:17 pmdragozow написа:
1 560 лв без подаръците, които вървят в момента за RXT, и 860 лв за 553RS, тази просто няма на къде повече.
А какви са тези подаръци?
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: