Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Няма място за учудване ,котли и горелки много на пазара ,който иска Грейко ,който иска друго си монтира всеки си е свободен и е нормално да си изразява мнението.Виждаш предимствата и недостатъци и пресяваш.
pechkata - специалист
чет мар 25, 2021 11:47 amТрифон П.Трифонов написа:
Тоя, освен че има навик да настъпва мотиката, брадвата му не сече на едно място.

Как да сече на едно място - още като я взех горелката я нарочих за смяна... :-D
Със тези ограничения на контролера от Грейко и със тая дълбока горивна камера... :finga:
500 гр. пелети при първоначално палене - половината ги изхвърляш при чистене... [-(
LazarGanev - "Велик майстор"
Моля колегите да не обръщаме внимание на платените хейтъри, за да не ги храним, пък ако продължават със спама - има си процедури!
pechkata - специалист
пет мар 26, 2021 6:43 pmLazarGanev написа:
Моля колегите да не обръщаме внимание на платените хейтъри, за да не ги храним, пък ако продължават със спама - има си процедури!
Не бях хейтър когато купих горелката... :-D
andy_forresite - майстор
Печката, с какво сегашната горелка превъзхожда рб-то? Да уточня че не питам за да се заяждам. Със същите пелети натискаш копчето и какво става нататък?
pechkata - специалист
пет мар 26, 2021 7:13 pmandy_forresite написа:
Печката, с какво сегашната горелка превъзхожда рб-то? Да уточня че не питам за да се заяждам. Със същите пелети натискаш копчето и какво става нататък?
Извинявай Анди... :)
На аватара ти пише майстор и сам можеш да направиш разликите - между двете горелки... :-D
Преди беше писал че 55 градуса да се включва помпата на котела не е добре... :finga:
Да вярно е имах конденз - сега нямам... :supz:
Къде избяга този конденз при смяна на горелката... :?
andy_forresite - майстор
Не бях забелязал какво пише. Това са псевдо титли, които се придобиват с публикации. Колкото повече глупости бълва някой, толкова по-бързо придобива титла - специалист, експерт, майстор ... супер разбирач, най-великият във Вселената.
Нищо не отговори, а ти зададох простичък въпрос - с какво обагрената в синьо шаубау превъзхожда клетата чернобяла грейковица?
Дори и да бях майстор, няма как да направя сравнение между двете, защото другата не е пред мен. Един конденз ли е разликата? Спомена че пали не с 550 гр пелети, а с по-малко. Преди години имах горелка дето палеше с една шепа пелети. Никъде не съм я хвалил, дори и заради това. РБ-то като мине в гасене потушава огъня дълго време. Установих че времето, през което съборетината ми продължава да се отоплява след като процедурата по гасене е започнала, е близо 1 час. Много ми е чудно защо е така и защо гасенето трае по 20 минути. Ако горят пет пелета няма да е така. Колко часа след като шаубау-то изгасне вътре има жар? Грейко заради дълбоката паница я държи поне 4,5 часа и после запалва за минута.
Аз си купих РБ-то след като видях в 4 къщи (в три града) как се получава със слънчоглед. С пелети от дърво, хубави, не бях впечатлен от горенето. Старата правеше нещата по-интензивно и с повече динамика. Един съфорумник, който вече не пише, беше сложил метална кухненска лопата пред пламъка и след не много време ламарината беше тръгнала да се пробива. Това при РБ-то не виждам кога и дали изобщо ще стане. Но за мен е важна стойността на показателя цена за един киловатчас и полученото с малката грейковица ме устройва.
pechkata - специалист
Ще ти покажа със клипчета какво прави - ама в другата тема скоро... :partyman:
съб мар 27, 2021 3:37 pmfilmatoplo написа:
:) Ще чакам.
Не на тебе ве- северозападен чат е това, ама и аз ще погледам тайно. Нали не късат билетчета?!
Очакваме премиерата на най новата, антикондензна горелка.
Сори шабленски, така я представи рекламното ти лице.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: