Здравейте, вчера след като монтирахме всичко и напълнихме водата в системата, пуснах помпата и тя започна да обезвъздушава. Температурата навън беше минус 3 градуса. След като обезвъздуши системата реших да запаля котеле и спрях помпата. Реших да я пусна когато температурата стане поне 25 градуса а тя беше само 5. Започна да се покачва и пуснах помпата. И започна да стопля и първите 3 радиатора почнаха да се стоплят, сложих и 3 лопати въглища и само докато мръдна за 5 минути и гледам водата 60 градуса. Отивам да бутна всички радиатори дали са топли и гледам само 3 парят и то яката. Другите лед студени. Отворих крана за източване да видя дали ще мога да източа водата след пробата, а той не прокапа даже. Тогава се сетих че докато сме пълнели радиаторите са замръзнали тръбите. тивам в котелното и гледам обезвъздушителя на ризата пуши, целия гараж задимен а разширителя ври. 120 градуса. Огасихме колета с пясък извадихме всичко и го остайхме да изтив. Източихме водата от системата но установихме че в повечето тръби са запушени с лед. Цяла нощ се молех да не се нацепят. Тази сутрин отпушихме всичко с топла вода и през тръбите пуснахме да мине антифриз като го източихме от другия край. Сглобихме всичко, изолирахме всички тръби и ги заровихме. Аз направих пробата още преди да заровя и изолирам тръбите и пълнех радиторите един по един и докато напълня осмия другите са замръзнали по фитингите на тръбите.
Сега се върнах от село и ще купувам концентрат за да не замръзва повече. Иначе нямам повреди по системата, само дето ми изкара ангелите. Май доста пари ще се оръся за концентрат при положение че системата ми е около 210 литра.
За снимки нямах време.
Сега се върнах от село и ще купувам концентрат за да не замръзва повече. Иначе нямам повреди по системата, само дето ми изкара ангелите. Май доста пари ще се оръся за концентрат при положение че системата ми е около 210 литра.
За снимки нямах време.