• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
imegogo - специалист
искам да попитам проблем ли е да слага малко повече масло от предписаното от производителя на маслото и машината маслото е пълна синтетика пише 1:50 слагам 25 мл/л
Soviet_Soldier - специалист
нед май 09, 2021 8:45 pmimegogo написа:
искам да попитам проблем ли е да слага малко повече масло от предписаното от производителя на маслото и машината маслото е пълна синтетика пише 1:50 слагам 25 мл/л
Не е проблем, работят си нормално, пък и хубавата синтетика почти не оставя нагар.
Цветомир Димитров - специалист
нед май 09, 2021 8:43 pmky-kyy написа:
нед май 09, 2021 8:40 pmТрифон П.Трифонов написа:

Алоооо, я си затваряй.......!!! Хихииииии!!!
А къде е Кака?

пп. Ти вино гориш ли ве?

Ба, как пък да не го горя....пия го, с мезе :partyman:
Всички така правим :D
ky-kyy - майстор
нед май 09, 2021 9:01 pmЦветомир Димитров написа:

Всички така правим :D
Някои нискокултурни индивиди, го пият без мезе.... :lol: Аз нали съм култура ми куку, направо ям и пия :lol:
нед май 09, 2021 8:45 pmimegogo написа:
Проблем е.
Всичко, което е в повече, не изгаря. Един-два резервоара, няколко дори, за собствено успокоение, при разработка, но не повече.
Не ме питай от къде знам за зулумите от непълно горене!
Дори тези 2% са в повече, като застраховка.
Просто покриват грешката при забъркване на малки количества гориво, та да не страдат...... като горния. Щях да напиша безхаберници, но хората не са длъжни да знаят всичко, а и не са виновни, че е такъв.

Кукер, не ги развращавай!
borchoyor - специалист
нед май 09, 2021 4:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед май 09, 2021 3:29 pmSoviet_Soldier написа:

И какво като слага малко повече масло? Когато се ползва с друг бранд масло, даже производителя съветва да се сипва 25:1. 40:1 не ѝ е абсолютно никакъв проблем.

Изображение
Айде успокой се малко! Ползва правилния.
Представи си, само хипотетично, че Верила правят маслата на Щил! Купувам си Верила и щото ти си най красивия, слагам 1/25. Що не земеш да са разкрасиш още малко, инструкторе, докат са оглеждаш в поредната инструкция?! ЗЕми малко и да мислиш, като цитираш! Тия ги чета от шести клас. Едно време не пишеха такива глупости.

Борче, то съединител се хваща най лесно. Пишеш, че пуши, пък не се форсира.
Трифоней, виж от Service Manual на 241. Изпратиха ми го от щатски форум https://photos.app.goo.gl/iGi3P4Zb7XVAkFcG7
Soviet_Soldier - специалист
Истината всъщност е, че производителите, като Stihl и Husqvarna даже препоръчват още по-богата на масло смес 25:1, когато не се ползват техните масла.

Изображение

Husqvarna дори със свое масло за по-мащните си продукти препоръчва смес 33:1

Изображение

Логично ако бе вредно, никой производител нямаше да препоръчва употребата на толкова масло. В диапазона 50:1 - 25:1 е безопасно да се работи. Аз лично съм пробвал и двете пропорции, 25:1 първите няколко литра при разработване на машината, състоянието на цилиндъра е отлично със щилската синтетика.
нед май 09, 2021 9:22 pmSoviet_Soldier написа:
Истината всъщност е, че производителите, като Stihl и Husqvarna даже препоръчват още по-богата на масло смес 25:1, когато не се ползват техните масла.

Изображение

Изображение

Логично ако бе вредно, никой производител нямаше да препоръчва употребата на толкова масло. В диапазона 50:1 - 25:1 е безопасно да се работи. Аз лично съм пробвал и двете пропорции, 25:1 първите няколко литра при разработване на машината, състоянието на цилиндъра е отлично със щилската синтетика.
Това само потвърждава бедните ти познания. Поради това, принуден си сляпо да вярваш в търговските им послания.
Пробвай каквото си искаш. Просто нямаш база, за да установиш последствията в дългосрочен план и да възприемеш правилната рецепта.
Не веднъж съм го казвал, по твой адрес- липсва основата. Няма на какво да стъпиш, за да се обосновеш.
borchoyor - специалист
нед май 09, 2021 9:22 pmSoviet_Soldier написа:

Изображение

Изображение

Къде го видя 25/1 при щил, че ми е интересно?
ky-kyy - майстор
Върнахте ме, 30 и кусур годинки наназад, кога сипвах масло в бензина на Трабито....Ех, все още, макар и много рядко, срещам по шосетата на милата ни Родина, по някое трабанче и ми става едно мило на душата.....
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: