Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
съб юни 26, 2021 9:41 pmkuger написа:
вт юни 22, 2021 7:38 pmkr1100 написа:
..............
Икуеишън про + Нуреле+ Макс Гроу. Да бях знаел,че няма да вали да бях опръскал и дръвцата , ама прогнози..........
Пораздуй в каква пропорция от Макс Гроу слагаш на машина /16л./.
Max Grow 27 27 27+Me -50- 100мл / 10л
Тубата по- миналата година я купих за почти 25 лв. / 5л/
Преди няколко дни купих за домата Гел брасика 8:8:38+МЕ - специален калиево-магнезиев тип гел - 0,5 кг - 6,80 лв.
kuger - майстор
нед юни 27, 2021 10:00 amkr1100 написа:
съб юни 26, 2021 9:41 pmkuger написа:
вт юни 22, 2021 7:38 pmkr1100 написа:
..............
Икуеишън про + Нуреле+ Макс Гроу. Да бях знаел,че няма да вали да бях опръскал и дръвцата , ама прогнози..........
Пораздуй в каква пропорция от Макс Гроу слагаш на машина /16л./.
Max Grow 27 27 27+Me -50- 100мл / 10л
Тубата по- миналата година я купих за почти 25 лв. / 5л/
Преди няколко дни купих за домата Гел брасика 8:8:38+МЕ - специален калиево-магнезиев тип гел - 0,5 кг - 6,80 лв.
Благодаря!
kr1100 - майстор
съб юни 26, 2021 8:01 pmDjack написа:
По принцип дават час - час и половина след пръскането, ако са изсъхнали листата да е достатъчно!
Да но гледах да използвам стари инсектициди /Пиримор и Гордона/. На тях не им знам колко е времето до дъжд.
Svetoslavoff1 - майстор
Почнем ли да прибираме стоката, види се краят на сезона :) Предната седмица обрахме и последния грах и го изскубахме, вчера извадих и сплетох чесъна, берем вече от полските домати, бурканясахме част от френското грозде, след някой и друг ден ще подкараме боба пешак.
Обаче нали не съм постоянно на виличката, тук-там аха да тръгне маната по 2-3 чукана в лозенцето, уж са като другите, ама са по-мъхнати. Та непредвидено пак метнах пръскачката. Дано малко да позасуши.
vlax - майстор
Тъй като ме нямаше известно време,днес откъснах първите краставици и тиквички.Като мутанти са.
Напръсках дръвчетата и до сега не е заваляло.Понеже ми писна да меря прахообразните препарати със супени и чаени лъжици, заприходих една лъжица от Джъмбо. :)
:partyman:

Прикачен файл

1 .jpg
съб юли 03, 2021 4:09 pmvlax написа:
Тъй като ме нямаше известно време,днес откъснах първите краставици и тиквички.Като мутанти са.
Напръсках дръвчетата и до сега не е заваляло.Понеже ми писна да меря прахообразните препарати със супени и чаени лъжици, заприходих една лъжица от Джъмбо. :)
:partyman:
Като обикаляш по почивки, СПА центрове и пр., кой ти гледа градината?
Питам, понеже съм на кръстопът- Да гледам или да не гледам? Не мога да мръдна от пустата градина, кокошинки и всякви селско-аграрни задължения.

Бе ти, дето тука признаваш куп допускани грешки, към кои умници спадаш?!
Сори, ни можах са въздържа!
И.....викай Чиба, от време навреме, като шеташ из градината, белким са отървеш от допълнителни грижи!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 04, 2021 11:03 amТрифон П.Трифонов написа:
... Не мога да мръдна от пустата градина, кокошинки и всякви селско-аграрни задължения....
Ено време, мама ме командироваше на село. Сички доволни - тя в отпуска, хората около мен се кефят, кеф ти кал, кеф ти краставици, кеф ти спа маркуч и слънчева вода...
Толкоз ли нямаш някой благонадежден гражданин да те отменя по за няколко време?
нед юли 04, 2021 11:19 amn_a написа:
...благонадежден гражданин...
???!!!

Преди 2-3 години оставих на Кръстника кокошинките и градината за седмица.
Кръстницата доволна- камби от разсада на Преслито, домати, краставици, яйца от Трътките на Туньо, ама...........
Греда!!! Кръстника турял на перушините да ядат, ма не им сипвал да пият.
Та, селско момче, дето ше земе да гражданее.....Па за гражданин, да не говорим, че словоговора ми се пълни с псувни.
Не зная, може и да има някой благонадежден, ама на "приятел" кусури не искам да връзвам.
Ше се опраям сам. Приятелите- за маса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 04, 2021 11:37 amТрифон П.Трифонов написа:
...данее.....Па за гражданин, да не говорим, че словоговора ми се пълни с псувни.
Не зная, може и да има някой благонадежден, ама на "приятел" кусури не искам да връзвам.
Ше се опраям сам. Приятелите- за маса.
Ми то се пише списък...
Но да, приятелите за маса...

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: