• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
vladtod - специалист
Не знам колко падна ама вчера платих за 5кб. -6,35 лв..
Средно консумирам между 5-8 на ден смятаййййй.
А бе туй са игрички путински, за по-бързо сертифициране на Северен поток 2, че после като свали цените да може да продава повече. Няма как да остави недостиг или високи цени, щото икономиките ще потърсят алтернативи, а като потърсят - ще ги намерят. После кой ще му купува газа? Ми тя неговата държава от туй се храни - износ на оръжие, нефт и газ. Може ли да остане без приходи? Китайците утре може да го зарежат като турците.
veselinov87 - напреднал
съб окт 09, 2021 6:58 pmvladtod написа:
Не знам колко падна ама вчера платих за 5кб. -6,35 лв..
Средно консумирам между 5-8 на ден смятаййййй.
oчаква се и доста по зле да става.....
а тепърва и зимата идва :)

не знам къде ще му излезе края на всичко това...
То алтернативи в момента няма... газ висока, пелетите същата работа, гледам и въглищата също ... Тока да не го коментираме!

Ужасна картина за момента
veselinov87 - напреднал
Здравейте колеги,

Ще ми са нужни малко доуточнения от ваша страна!

Тъй като моята система както и по-рано казах е с паралелно свързване , 100 кв е къщата изолирана и с енерджи стъкла и не лоша дограма.

Ще се поставя Bosch Condens 2300Wi и Bosch CT 200 + wifi термо глави ( или така ми се иска) - дали е удачно бих желал да споделите и да кажете къде може да възникне проблем и кое как да направя.

Имам 3 стаи - хол/кухня( заедно) и 2 спални ! Имам общо 6 радиатора, 1 х 2м в спалня 1, 2х 1,5м в спалня 2 , 1х 2м в Хол/кухня , 1х 1м в коридора и 50 см в банята. Радиаторите са метални!

1ви въпрос: Къде да поставя стайния термостат ( къде е най- правилно да се постави) ?
2и въпрос: Използването на термоглавите удачни ли са за моя вариант на парното и къде да ги поставя ? Чета че нямало да модулира котела и тн ? ПС : мисля в хол/кухня, и в 2те спални а да оставя коридора и баняте без.
3: Има ли нещо специфично което изпускам по темата ?
4: Ще имам и топла вода от котела... имам бойлер със серпентина който е вързан към парното ... как стои въпроса и там ?

Благодаря ви !

Много се надявам на вашите отзиви!
1. Щом има смарт термоглави, термосензора на СТ200 не се взима предвид, а някоя от термоглавите е водеща (мастер), така че СТ200 може да е навсякъде
2. Да, в трите стаи е добре
3. Не се сещам
4. Бойлер, вързан като радиатор не е опция. Този котел е двуконтурен и не може да подгрява бойлер (поне официално :cool: ), а топлата вода се произвежда в него, на проточен принцип. За подгряване на бойлер трябва едноконтурен котел, каквито има в сериите Condens 2500W и Condens 7000W
veselinov87 - напреднал
вт окт 12, 2021 6:40 pmLazarGanev написа:
1. Щом има смарт термоглави, термосензора на СТ200 не се взима предвид, а някоя от термоглавите е водеща (мастер), така че СТ200 може да е навсякъде
2. Да, в трите стаи е добре
3. Не се сещам
4. Бойлер, вързан като радиатор не е опция. Този котел е двуконтурен и не може да подгрява бойлер (поне официално :cool: ), а топлата вода се произвежда в него, на проточен принцип. За подгряване на бойлер трябва едноконтурен котел, каквито има в сериите Condens 2500W и Condens 7000W
Здравейте,

Според вас по удачно ли е на такава къща 100 кв със термоглавите и управление през тях ( а как става едната да е мастер) ?

Имам комплекта от 3 глави и управлението , въпроса е как да го използвам и разположа така че да е най- правилно и удачно.

4. относно подгряването на топла вода , значи трябва да докарам тръба от котела до мивките и смесителя в банята ... така ли да го разбирам ?

Благодаря
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Отопление на къща 104кв. - Пелети/ Газ/ Климатици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: