Не знам колко падна ама вчера платих за 5кб. -6,35 лв..
Средно консумирам между 5-8 на ден смятаййййй.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
87 мнения в "Отопление на къща 104кв. - Пелети/ Газ/ Климатици"
LazarGanev
- "Велик майстор"
А бе туй са игрички путински, за по-бързо сертифициране на Северен поток 2, че после като свали цените да може да продава повече. Няма как да остави недостиг или високи цени, щото икономиките ще потърсят алтернативи, а като потърсят - ще ги намерят. После кой ще му купува газа? Ми тя неговата държава от туй се храни - износ на оръжие, нефт и газ. Може ли да остане без приходи? Китайците утре може да го зарежат като турците.
veselinov87
- напреднал
съб окт 09, 2021 6:58 pmvladtod написа: Не знам колко падна ама вчера платих за 5кб. -6,35 лв..oчаква се и доста по зле да става.....
Средно консумирам между 5-8 на ден смятаййййй.
а тепърва и зимата идва

не знам къде ще му излезе края на всичко това...
То алтернативи в момента няма... газ висока, пелетите същата работа, гледам и въглищата също ... Тока да не го коментираме!
Ужасна картина за момента
veselinov87
- напреднал
Здравейте колеги,
Ще ми са нужни малко доуточнения от ваша страна!
Тъй като моята система както и по-рано казах е с паралелно свързване , 100 кв е къщата изолирана и с енерджи стъкла и не лоша дограма.
Ще се поставя Bosch Condens 2300Wi и Bosch CT 200 + wifi термо глави ( или така ми се иска) - дали е удачно бих желал да споделите и да кажете къде може да възникне проблем и кое как да направя.
Имам 3 стаи - хол/кухня( заедно) и 2 спални ! Имам общо 6 радиатора, 1 х 2м в спалня 1, 2х 1,5м в спалня 2 , 1х 2м в Хол/кухня , 1х 1м в коридора и 50 см в банята. Радиаторите са метални!
1ви въпрос: Къде да поставя стайния термостат ( къде е най- правилно да се постави) ?
2и въпрос: Използването на термоглавите удачни ли са за моя вариант на парното и къде да ги поставя ? Чета че нямало да модулира котела и тн ? ПС : мисля в хол/кухня, и в 2те спални а да оставя коридора и баняте без.
3: Има ли нещо специфично което изпускам по темата ?
4: Ще имам и топла вода от котела... имам бойлер със серпентина който е вързан към парното ... как стои въпроса и там ?
Благодаря ви !
Много се надявам на вашите отзиви!
Ще ми са нужни малко доуточнения от ваша страна!
Тъй като моята система както и по-рано казах е с паралелно свързване , 100 кв е къщата изолирана и с енерджи стъкла и не лоша дограма.
Ще се поставя Bosch Condens 2300Wi и Bosch CT 200 + wifi термо глави ( или така ми се иска) - дали е удачно бих желал да споделите и да кажете къде може да възникне проблем и кое как да направя.
Имам 3 стаи - хол/кухня( заедно) и 2 спални ! Имам общо 6 радиатора, 1 х 2м в спалня 1, 2х 1,5м в спалня 2 , 1х 2м в Хол/кухня , 1х 1м в коридора и 50 см в банята. Радиаторите са метални!
1ви въпрос: Къде да поставя стайния термостат ( къде е най- правилно да се постави) ?
2и въпрос: Използването на термоглавите удачни ли са за моя вариант на парното и къде да ги поставя ? Чета че нямало да модулира котела и тн ? ПС : мисля в хол/кухня, и в 2те спални а да оставя коридора и баняте без.
3: Има ли нещо специфично което изпускам по темата ?
4: Ще имам и топла вода от котела... имам бойлер със серпентина който е вързан към парното ... как стои въпроса и там ?
Благодаря ви !
Много се надявам на вашите отзиви!
LazarGanev
- "Велик майстор"
1. Щом има смарт термоглави, термосензора на СТ200 не се взима предвид, а някоя от термоглавите е водеща (мастер), така че СТ200 може да е навсякъде
2. Да, в трите стаи е добре
3. Не се сещам
4. Бойлер, вързан като радиатор не е опция. Този котел е двуконтурен и не може да подгрява бойлер (поне официално
), а топлата вода се произвежда в него, на проточен принцип. За подгряване на бойлер трябва едноконтурен котел, каквито има в сериите Condens 2500W и Condens 7000W
3. Не се сещам
4. Бойлер, вързан като радиатор не е опция. Този котел е двуконтурен и не може да подгрява бойлер (поне официално

veselinov87
- напреднал
вт окт 12, 2021 6:40 pmLazarGanev написа: 1. Щом има смарт термоглави, термосензора на СТ200 не се взима предвид, а някоя от термоглавите е водеща (мастер), така че СТ200 може да е навсякъдеЗдравейте,
3. Не се сещам
4. Бойлер, вързан като радиатор не е опция. Този котел е двуконтурен и не може да подгрява бойлер (поне официално), а топлата вода се произвежда в него, на проточен принцип. За подгряване на бойлер трябва едноконтурен котел, каквито има в сериите Condens 2500W и Condens 7000W
Според вас по удачно ли е на такава къща 100 кв със термоглавите и управление през тях ( а как става едната да е мастер) ?
Имам комплекта от 3 глави и управлението , въпроса е как да го използвам и разположа така че да е най- правилно и удачно.
4. относно подгряването на топла вода , значи трябва да докарам тръба от котела до мивките и смесителя в банята ... така ли да го разбирам ?
Благодаря
Тема "Отопление на къща 104кв. - Пелети/ Газ/ Климатици" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература