Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб окт 09, 2021 2:56 pmbmahob написа:
пет окт 08, 2021 8:24 pmradi_151 написа:
Здравейте... Имам палетна камина alfa plam como 21 от април месец. И вчера я пуснах да работи по - дълго време
та работи два дни без да спира. Направи ми впечетление , че дава грешки при зареждане на пелети два пъти ми ми даде тази грешка и в бункера имаше около 20кг. пелети. До колкото четох по - темата това е често давана грешка за този модел. Има и отговори как да се предотврати но аз понеже не разбирам нищо и нищо не съм пипал по - нея не знам как да го отстраня... Друг проблем който преди 10 мин. който стана , както работи камината през тези два дни беше и зададена температура на стаята 29 градуса температура на вода 60 градуса и мощност на камината 3. До тук добре камината си вдига градуси на въздух на вода минава в режим work modulat (който до колкото аз прочитам това е икономичен режим на работа). И до момента вече не се дишаше стана адски горещо в целия апартамент... Настройвам и температура на въздуха на 20 градуса и температура на водата на 55 градуса мощността свалям на 1 и камината продължава да си блъска на 29 градуса и на 60 градуса на водата и я изключих. От това следва ли да спра камината за няколко часа да се охлади или нещо не е в ред не знам... Моля за помощ благодаря предварително.
По втория въпрос има в сервизното менюнкое да гони с приоритет, вода или въздух, отделнобси изключил вероятно стенд бай режима! Попрочети малко..... За първия проблем пиши коя грешка точно като наименование
Решихме проблема разбрахме как какво защо. Не можах да намеря информация никъде и за това питам тук. Посвикнах с нея. Благодаря все пак за отзива. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Здравейте. Решихме да сменим камината на дърва с такава на пелети, защото бабата вече трудно я обслужва и се спряхме на Алфа Плам комо 12. Отопляват се 3 стаи както следва: всекидневна с бокс 20 кв (където се намира и камината) , хол 20кв и спалня 15кв. Има и 4 ребра в банята. Къщата и е с дограма и външна изолация 10см. Фирмата, от която купи камината я пусна, но нещо не може да я настрои според мен. За такава малка квадратура разхода на пелети за денонощие е около 20кг като в стаята с камината не може да вдигне повече от 22гр. Радиаторите в стаите са с термо глави и са нагласени на 3та степен. При положение че в момента температурата навън е около 15-20 гр през деня този разход не е ли доста висок? У нас сме с котел и разхода ми е подобен.
И още един въпрос. Възможно ли камината да стопли стая 20кв без в нея да е монтиран радиатор? Фирмата изпълнител твърдеше, че няма нужда от такъв и че камината ще я топли без проблем.
Благодаря предварително.
bmahob - майстор
20кг за колко часа работа?, Мисля че радиатор в стаята с печката щеше да е по добре12кв сигурно отдела 2кв макс .....
чет окт 28, 2021 9:13 pmbmahob написа:
20кг за колко часа работа?, Мисля че радиатор в стаята с печката щеше да е по добре12кв сигурно отдела 2кв макс .....
Ами това е разхода за денонощие, но като се има впредвид топлото време не мисля, че е работила повече от 10-12 часа макс. Изложението на къщата е южно и в слънчево време в сатята с камината си е топло. По книжка и дават 1.5 Кв да отделя , но на места пише, че отделя 2 Кв. Не че голяма разлика. Значи ако разхода е нормален просто сме направили грешка с избора на камина. Съпоставена с Голдън файър гори повече, а цената и е по-висока.
Как да я настроя, така че да топли стаята, в която се намира? Сега не успява, а е настроена на 26 градуса.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет окт 28, 2021 4:09 pmmatt83 написа:
Възможно ли камината да стопли стая 20кв без в нея да е монтиран радиатор? Фирмата изпълнител твърдеше, че няма нужда от такъв и че камината ще я топли без проблем.
чет окт 28, 2021 10:47 pmmatt83 написа:
Как да я настроя, така че да топли стаята, в която се намира? Сега не успява, а е настроена на 26 градуса.
Този въпрос е по-добре да го адресираш към фирмата-изпълнител, според мен от радиатор си има нужда.
bmahob - майстор
чет окт 28, 2021 10:47 pmmatt83 написа:
чет окт 28, 2021 9:13 pmbmahob написа:
Ами това е разхода за денонощие, но като се има впредвид топлото време не мисля, че е работила повече от 10-12 часа макс. Изложението на къщата е южно и в слънчево време в сатята с камината си е топло. По книжка и дават 1.5 Кв да отделя , но на места пише, че отделя 2 Кв. Не че голяма разлика. Значи ако разхода е нормален просто сме направили грешка с избора на камина. Съпоставена с Голдън файър гори повече, а цената и е по-висока.
Голям е разхода за тая камина, пипаха ли настройките, как гори плмаъка като горелка жъълт или черввникаво игрив??
Може ли да се настрои камината да не вдига повече от зададената стайна температура.При зададени 20 градуса,тя прави 24 и става доста топло.
Мощността е намалена на 3.

благодаря
bmahob - майстор
пет окт 29, 2021 8:59 amVeselin_ написа:
Може ли да се настрои камината да не вдига повече от зададената стайна температура.При зададени 20 градуса,тя прави 24 и става доста топло.
Мощността е намалена на 3.

благодаря
Можеш да направиш на колко над зададената да гасне
пет окт 29, 2021 1:46 pmbmahob написа:
Можеш да направиш на колко над зададената да гасне
[/quote]
мерси

а,къде точно се влиза за чистенето след работа.Искам да я настроя да чисти 2 минути вместо 40-45 мин.
С тясната версия на камината съм.
нед окт 29, 2017 9:00 pmkaptagona написа:
кухня където е печката 9 кв. хол 20кв. детска 10кв. спалня 12кв. коридор 7кв.лира в банята.+80литра боилер. като всички врати са отворени.в хола са два радиатора единия с термоглава на 3 която затваря като поработи малко.в спалнята и детската са по един радиатор. в кухнята няма радиатор и лирата . това е общо взето. радиаторите са панелни 1,60 на 60 см.
Здравей!Може ли да споделиш настройките на камината ти?Дозиране по степени и мощностите на вентилатора по степени.Също и Load pellet и Exhaus Chimnei.Благодаря предварително! :)

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: