нед окт 31, 2021 4:41 pmbrum написа:Последна ф-ра на промишлен абонт 0,564лв/квч... сам си направи сметка колко ни е най-евтин тока... После да не се чудите защо всичко поскъпва...нед окт 31, 2021 10:46 aminfomar написа: Вярно ли е, от 2025-та г. няма да има разделение между битови и промишлени абонати?Няма да се учудя. Ей тук се вижда каква е разликата в цените на тока в различните държави в ЕС. При нас е най-ниска.
Няма драма да ни е скъп тока. Има драма да са ни ниски доходите.
чет ное 04, 2021 7:03 pmfantom написа:Аз говоря с живи данни, не оспорвам познания и възможности. На терен ситуацията е такава. Няма как да кача онлайн да се следи двупосочните електромери, но мога да го направя в ексел-ски файл със свалени данни примерно за 24 часа и 1-во - 30-то число нагледно да се види как работи 5 и 30 kW ФЕЦ. Това с kWp (киловат-пикове) важи само за дипломни работиср ное 03, 2021 7:05 pmgenko82 написа: Ако направиш централа 5 kW и за една година изкарваш 365х24х5 обещавам да те направя милионер.. не не милиардер1. Написал съм: "...В моя случай (почти идеален), ще се избие за 6-7години, за тебе може и 10 да не са достатъчни за да си заслужава. ..."![]()
Повярвай ми имам достатъчно опит точно с фотоволтаици. Макса е 23 % с хиляди условности, условия и уговорки. Реалното на елетромери двупосочни показанията са това което ти казвам. И изплащането на една централа не е баш 6-7 години... Нещата отиват към 12-15.
2. Никъде не коментирам опита ти, за това давам факти, числа, примери и решения, всеки да си мисли и да си преценява. Може да имам повече опит от теб в сферата?
3. 23% ефективност на панела ли? Написал съм: "... НО не е важно колко кВч правиш, освен за оразмеряването на системата. ..."
Предполагам изпускаш факта че аз говоря за система, ти си мислиш че говоря за ФВ панели. м?