Ами когато предпазителят на всяка фаза е 10А, няма как да включиш консуматор дори и 3кВт, а печката е повече, зависи от модела.

Имам трифазен ток от много години. Над 40. Баща ми го е въвел на времето заради гаража, фуражомелка с мотор 11 кв, циркуляр 9 кв, троначка за царевица, компресор. Когато достроиха кухнята-трапезария са свързали цялото ел. захранване към една от фазите на трифазния ток. Като кухня имам ел. печка с фурна, бойлер 3 кв, хладилник с малък фризер, ТВ, РС и осветление. Осветлението е с ЛЕД.
Фуражомелка, троначка, компресор, циркуляр ... не използвам изобщо. Ползвам тази фаза за кухнята. В гаража от време на време ползвам една крушка и шмиргел, но много рядко включвам нещо там.
Сметката ми за потребената ел. енергия на трифазния електромер за периода 19.09.-18.10.2021 г. е 189 лева на трифазния ток. Записвам киловатите дневна и нощна тарифа и на монофазния, и на трифазния електромер, всеки ден в едно тефтерче. От началото на м. ноември съм на 150 киловатчаса общо - двата електромера с двете тарифи.
Възможно ли е да ме таксуват ХХ стотинки на ден и цената за КВч да е за промишлен ток? В тези фактури от изипей пише само абонатния номер и цената, която трябва да се плати. Няма показание старо, показание ново, цените и т.н.
Какво мога да направя за да не плащам по 200 лева на месец, при положение че за периода 01-14 ноември съм изгорил общо 150 киловатчаса от двата електромера и с двете тарифи - всичко. Да станат хайде 400 kwh да станат, не са 200 лева.