Най - вълнуващия въпрос зимно време.
As09 - помощник
чет ное 18, 2021 4:27 pmpavlin83 написа:
чет ное 18, 2021 4:24 pmAs09 написа:
съб ное 06, 2021 5:08 pmpavlin83 написа:

Препоръчвам пар.67 на 60 пар.68 на 57 и още пар.10 на 12 пар.18 на 30 пар.24 на 110 пар.28 на 150 и пар 55 на 70
Здравей, благодаря за настройките, използвах ги и камината работеше няколко дни много добре, също спря да се цапа стъклото толкова много, но днес сутринта я запалих и отново се получи препълване на купичката.
Кога се получава това препълване,при палене или по време на горене
При палене.
pavlin83 - специалист
чет ное 18, 2021 7:03 pmAs09 написа:
чет ное 18, 2021 4:27 pmpavlin83 написа:
чет ное 18, 2021 4:24 pmAs09 написа:

Здравей, благодаря за настройките, използвах ги и камината работеше няколко дни много добре, също спря да се цапа стъклото толкова много, но днес сутринта я запалих и отново се получи препълване на купичката.
Кога се получава това препълване,при палене или по време на горене
При палене.
Опитай като намалиш пар.6 на 15 и пар 22 и 23 по 145
mgdvn2 - напреднал
пет авг 13, 2021 8:20 amsilent написа:
Не виждам керамична запалка която да е толкова дълга колкото обикновенната запалка поне за моята камина(мисля 160мм)и от оскъдната информация разбирам че на мястото на запалката се навива тръба от неръждавейка с отвори за въздух която се реже вероятно на размера на оригиналната запалка (или малко по-късо или малко по-дълго-няма информация) и в тази иноксова тръба се слага керамичната запалка която вероятно трябва да е по-къса от оригиналаната защото не трябва да има контакт с пелетите. Ма колко трябва да е по-къса трябва ли въобще да е по-къса, също няма инфо или поне не можах да намеря. Затова питам дали някой си е играл с тези запалки.
Никой ли не е слагал керамична запалка, на екоспар, да сподели, че и аз трябва да купувам.
аз тук намерихедни с описание, мисля, че ще са подходящи. https://motor-barbeque.com/bg/fkk-psx-6 ... a/p97.html Въпроса ми е, трябва ли да се променят параметри на запалване :?
silent - майстор
в крайна сметка си купих обикновена за резервна....не намерих еднозначна информация а и напоследък много много не се споделя информация
silent - майстор
На изводите за външния стаен термостат нормално отворения контакт на термостата ли се връзва или нормално затворения....за Алба с Фумис управление питам....
Liarrr - помощник
Колеги, как чистите вашите камини, вдига ли се МНОГО прашоляк? Аз съм с Алба, почиствам стените и стъклото с обикновена бояджийска четка, след това с прахосмукачка, но всичко в радиус от 2м. се покрива с черен прах. Някакъв друг чалъм има ли?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет дек 02, 2021 6:32 pmLiarrr написа:
... почиствам стените и стъклото с обикновена бояджийска четка...
:shock:

Пръскаш стъклото с препарат за фурна и избърсваш
Става и с ножчето за остъргване на винетки :cool:
silent - майстор
Чистя с лидълска прахосмукачка за пепел...стъклото с мокра гъбичка за миене на чинии...с добра настройка не се налага да го стържеш с нищо...само малко накисване и по интензивно търкане...а ако си с широколистни пелети само го забърсваш.....чема прах има мачак да почернява наоколо при всяко чистене не...чистя и зареждам всяка сутрин преди работа понякога пропускам ден ...отнема ми 5 минути...
Liarrr - помощник
Стъклото не е чак такъв проблем. Стените в горивната камера направо с прахосмукачка ли ги чистите? Понеже аз първо бутам пепелта с четка и тогава я засмуквам, отделно от това, още като отворя вратата, пепелника ако е фул се вдигат прашоляци...
Здравейте, втора година се отоплявам с Алба 18 и съм доволен но от няколко дена се появи проблем. Когато камината се запали работи десет минути и спира. Отчита че температурата на водата е 90 градуса, а радиаторите са студени. Тръбата зад нея не се пипа от горещина. Според мен проблема е в помпата. Преди три дена го направи за първи път. Извиках майстора, който ми я инсталира. Той я по разглоби и каза че не проблема в нея. Гледа някакъв филтър, бил чист. Чистил вентилатора и камината тръгна до днес. Грешка не изписва никаква. По принцип проблема стана след като тока премигва няколко пъти през деня. Ще съм благодарен ако някой даде съвет от къде може да е проблема. Не съм се интересувал с какви параметри е настроена да работи. Поздрави

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: