съб дек 04, 2021 10:50 pmГеорги eleiko написа: Здравейте, втора година се отоплявам с Алба 18 и съм доволен но от няколко дена се появи проблем. Когато камината се запали работи десет минути и спира. Отчита че температурата на водата е 90 градуса, а радиаторите са студени. Тръбата зад нея не се пипа от горещина. Според мен проблема е в помпата. Преди три дена го направи за първи път. Извиках майстора, който ми я инсталира. Той я по разглоби и каза че не проблема в нея. Гледа някакъв филтър, бил чист. Чистил вентилатора и камината тръгна до днес. Грешка не изписва никаква. По принцип проблема стана след като тока премигва няколко пъти през деня. Ще съм благодарен ако някой даде съвет от къде може да е проблема. Не съм се интересувал с какви параметри е настроена да работи. ПоздравиНА мен от такива премигвания за 3 месеца на 2 помпи им изгоряха кондензаторите.Почти съм убеден че в това е проблема и при теб...
нед дек 05, 2021 9:04 amyanush написа:Сложете си защити от токов удар, не са скъпи.съб дек 04, 2021 10:50 pmГеорги eleiko написа: Здравейте, втора година се отоплявам с Алба 18 и съм доволен но от няколко дена се появи проблем. Когато камината се запали работи десет минути и спира. Отчита че температурата на водата е 90 градуса, а радиаторите са студени. Тръбата зад нея не се пипа от горещина. Според мен проблема е в помпата. Преди три дена го направи за първи път. Извиках майстора, който ми я инсталира. Той я по разглоби и каза че не проблема в нея. Гледа някакъв филтър, бил чист. Чистил вентилатора и камината тръгна до днес. Грешка не изписва никаква. По принцип проблема стана след като тока премигва няколко пъти през деня. Ще съм благодарен ако някой даде съвет от къде може да е проблема. Не съм се интересувал с какви параметри е настроена да работи. ПоздравиНА мен от такива премигвания за 3 месеца на 2 помпи им изгоряха кондензаторите.Почти съм убеден че в това е проблема и при теб...