съб дек 11, 2021 5:22 amЖоро Георгиев написа: В отговор на многобройни запитвания до "Овергаз Мрежи" АД, касаещи цените на природния газ за месец октомври 2021 гМного ще ми е интересно писмото след сметките за ноември!
За декември ще е още по-интересно, след като цената от 01.12.2021 се повиши с ОЩЕ 10%, а средномесечната температура спрямо октомври логично ще е по-ниска.
съб дек 11, 2021 5:22 amЖоро Георгиев написа: През този период, цената се е увеличила малко повече от три пътиТова са фактите.!!! А другото, демек писмото е бла, бла, бла
Защо не кажат директно: скъпи абонати: миналата година плащахте 200 лв, сега ще плащате НАД 600 лв ( пример)
За декември 600лв + 10% увеличение на цената + застудяването, което усреднено е 9м3 газ за всеки 1 градус.
съб дек 11, 2021 5:22 amЖоро Георгиев написа: През есенния сезон, всеки един градус по-ниска средна температура, означава повишение на месечното потребление средно с 9 куб. метра за домакинство.А през пролетният сезон или през зимният сезон с колко м3 ще е повишението или понижението на потреблението в м3?
Отново бла,бла,бла
За един заможен собственик инвестирал в топлоизолация и рекуперация увеличението може да е 1м3 за градус, за средния българин може да е 17м3 за градус.
Средно пак е 9м3 за градус по-ниска средномесена температура.
Демек за какво е това писмо пълно с плява?!
Относно въпроси е посочен имейл, аз бих попитал: как можем с 30% по-евтино да се топлим на газ спрямо ток?
Ако аз бях абонат на газодружеството бих попитал директно и чрез обудсмана как изчислиха тези 30% и дали това не е подвеждаща реклама?
Предполагм тук отговора е, че е калкулиран и тока на трета инстанция и фирменият ток.
Обаче нали ние съфорумците сме битови абонати и гледаме да се топлим на евтин нощен ток, даже имаме и термопомпени машини