Здравейте, нов съм тук а ме вълнува въпроса за добив и съхранение на ел енергията. Кой е най добрият начин за съхранение на ел енергия освен в акумулатор, или кондензатор. Ако например развъртаме маховик от излишък на зелена енергия и после да използваме кинетичната му енергия като я преобразуваме отново в ел енергия. Или като разлагаме водата на окси водород, който обаче е опасен и труден за съхранение. Водородна клетка, дали не би била достатъчно ефективна за оползотворяване на оксиводорода без да го съхраняваме за дълго. Аз например си зареждам допълнителен акумолатор в автомобила докато го карам из града и извън него, зареждам го и като ползвам нощна енергия, зареждам и като ползвам фотоволтаик. Имам проблем с използването на тези акумолатори за домакинска цел, а именно че като ги свържа към инвентор 12-220 волта, не знам как е правилно да ги свържа към домакинската мрежа без да използвам скъпи контролери. Та мисълта ми е какво ще стане ако пъхна извода на инвентора в един домакински контакт, дали ще връща енергията в мрежата, така че електромера да я отчита като допълнение от доставената от енергото, и сметките за ток да намалеят, или има други начини. Моля за компетентен отговор, приятно прекарване във форума на всички ентусиасти