Здравейте! Първа седмица съм с Бърнит Адвант 25кв, та пробвах автоматичния режим, тъй като на 1ва и 2ра степен не може да достигне желаните от мен 60гр на водата, за да влезе в модулация. Въпросите и проблемите са няколко, на автоматично отново не достига 60 гр, а 58гр, но ръчно настроих желана темп на водата 58,и когато влезе в модулация, продължава да е на 6та степен и да има силен пламък,като съответно сваля градусите. Какви настройки трябва да променя за да достига желаната Т, какво трябва да променя, за да гори по малко, и как да оправя автоматичния режим, за да работи на вс степени, а не само на 6та. И последен въпрос-нормално ли е едвам да изкарвам денонощието с 2 чувала?
ср апр 13, 2016 5:06 pmgrants написа: Колеги стана време за къси гащи , хайде споделяйте как се справиха за 1ви сезон каминкитеЗдравейте, може ли да споделите с какви настройки постигнахте този “разход”![]()
Аз съм изключително доволен като за 1ви отоплителен сезон с тази система.
За мен сезона почна на 1 Декември и свърши края на Март , отоплявам 76кв етаж от фамилна кооперация , в 3те стай радиаторите са с термоглави , общата инсталирана мощност е около 12кВ. Като работни часове не мога да кажа с точност , защото някъде края на Януари ми писна да пиша , но все пак сме 4 членно семейство с малко бебе и поддържаната температура постоянно е около 21-23 градуса.
Резултата е точно 71 чувалчета х 15кг = 1065кг или 320лв. Остатък 62 чувалчета![]()
Като събера тока към горната сметка се получава общо 660лв.
Лятото мисля да включвам и бойлер към системата , защото камината има още доста голям запас от мощност въпреки инсталираните мощности.
Поздрави !