Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте! Първа седмица съм с Бърнит Адвант 25кв, та пробвах автоматичния режим, тъй като на 1ва и 2ра степен не може да достигне желаните от мен 60гр на водата, за да влезе в модулация. Въпросите и проблемите са няколко, на автоматично отново не достига 60 гр, а 58гр, но ръчно настроих желана темп на водата 58,и когато влезе в модулация, продължава да е на 6та степен и да има силен пламък,като съответно сваля градусите. Какви настройки трябва да променя за да достига желаната Т, какво трябва да променя, за да гори по малко, и как да оправя автоматичния режим, за да работи на вс степени, а не само на 6та. И последен въпрос-нормално ли е едвам да изкарвам денонощието с 2 чувала?
marinn3011 - напреднал
ср апр 13, 2016 5:06 pmgrants написа:
Колеги стана време за къси гащи , хайде споделяйте как се справиха за 1ви сезон каминките :lol:
Аз съм изключително доволен като за 1ви отоплителен сезон с тази система.
За мен сезона почна на 1 Декември и свърши края на Март , отоплявам 76кв етаж от фамилна кооперация , в 3те стай радиаторите са с термоглави , общата инсталирана мощност е около 12кВ. Като работни часове не мога да кажа с точност , защото някъде края на Януари ми писна да пиша , но все пак сме 4 членно семейство с малко бебе и поддържаната температура постоянно е около 21-23 градуса.
Резултата е точно 71 чувалчета х 15кг = 1065кг или 320лв. Остатък 62 чувалчета :lol:
Като събера тока към горната сметка се получава общо 660лв.
Лятото мисля да включвам и бойлер към системата , защото камината има още доста голям запас от мощност въпреки инсталираните мощности.

Поздрави !
Здравейте, може ли да споделите с какви настройки постигнахте този “разход” 🤷
vladtod - специалист
Едва ли е само до настройки, по скоро ще е добре изолиран среден апартамент , но 21-22 гр. за малко дете си мисля ,че сте го калявали от малко, и баш по къси гащи на тази температура явно сте калено норвежко семейство:)
lxndr - напреднал
Здравейте приятели.
След вярна служба 4 сезона камина burnit 25 comfort, тоя сезон тръгна зле.
След всяко пускане поработва малко и набива грешка Er 2.
Четох, четох и не можах да разбера къде е проблема.
Ако някой може да даде съвет, ще съм благодарен.
Здравейте, с Бърнит 23 ка съм. Нормално ли е камината ми да е настроена на Т 70 гр. вода, а да стига до 74 гр. и след това да охлажда.Започна да го прави постоянно.Работи 2 часа макс, минава градусите и охлажда. И после пак на ново.До вчера нямах този проблем, не се беше случвало да ги прави повече от 70 гр. Извинявам се предварително, ако не се изразявам правилно, от женски род съм.
marinn3011 - напреднал
ср дек 08, 2021 9:01 pmBOMBAAA написа:
Здравейте, с Бърнит 23 ка съм. Нормално ли е камината ми да е настроена на Т 70 гр. вода, а да стига до 74 гр. и след това да охлажда.Започна да го прави постоянно.Работи 2 часа макс, минава градусите и охлажда. И после пак на ново.До вчера нямах този проблем, не се беше случвало да ги прави повече от 70 гр. Извинявам се предварително, ако не се изразявам правилно, от женски род съм.
Влезте в меню - шнек и търсете параметър с11 направете го 1,2 , ако пак прави така намалете го още
Mihail86 - помощник
Помощ
Настройки на Бърнит адвант 18кв
Благодаря много [-o< [-o< [-o<
Mihail86 - помощник
Някой да има настройките на бърнит адвант 18Кв
Благодаря предварително
[-o< [-o< [-o<
Давам и тел за връзка 0896855046
Здравейте. Отоплявам се с Burnit Comfort 25kW - 2018г. Управлението е Fumis. Закупих вътрешен стаен термостат Computherm Q7RF. Въпроса ми е къде се свързва с камината съответния термостат. Благодаря предварително ако някой ми отговори.
Mihail86 - помощник
ср дек 15, 2021 11:20 amGeorgi Stoichkov написа:
Здравейте. Отоплявам се с Burnit Comfort 25kW - 2018г. Управлението е Fumis. Закупих вътрешен стаен термостат Computherm Q7RF. Въпроса ми е къде се свързва с камината съответния термостат. Благодаря предварително ако някой ми отговори.
Дай тел за връзка или се обади на тела който съм оставил над твоя пост

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: