Най - вълнуващия въпрос зимно време.
дидкоо - специалист
пет дек 17, 2021 4:49 pmcomocompact написа:
Здравейте! Когато достигне температура на водата примерно 60градуса, както съм я настроил влиза в режим work modulat но продължава интензивно да подава пелети, достига 65 и угасва.Защо, когато е в модулация продължава интензивно да работи.В меню 4 режима STAND-BY е ON.Благодаря предварително.
Намаляй coclea power на 1 степен по малко докато не остане да гори без да вдига или да пада температурата да я подържа без да пада и си ти човека
нед дек 19, 2021 3:02 pmдидкоо написа:
Здравейте! Когато достигне температура на водата примерно 60градуса, както съм я настроил влиза в режим work modulat но продължава интензивно да подава пелети, достига 65 и угасва.Защо, когато е в модулация продължава интензивно да работи.В меню 4 режима STAND-BY е ON.Благодаря предварително.
Намаляй coclea power на 1 степен по малко докато не остане да гори без да вдига или да пада температурата да я подържа без да пада и си ти човека
Благодаря на колегите за съдействието! Имам и друго питане , въпросът е зададен от колега няколко страници назад....
n-8-2-01 Echaust Chimney ....увеличава или намаля оборотите на всяка степен, равномерно
Това не го разбирам. Нали на всяка степен се има зададени обороти на вентилатора?
n-8-6-18 Exhaust Engine1 1500
n-8-6-18 Exhaust Engine 2 1800
n-8-6-18 Exhaust Engineн3 2000.....
Каква е разликата между двата параметра,8-6-обороти на димния вентилатор на определена степен но 8-2-01 :rolleyes: :shock: и никъде не намерих нищо за вентилатора за свеж въздух.
дидкоо - специалист
нед дек 19, 2021 4:34 pmcomocompact написа:
нед дек 19, 2021 3:02 pmдидкоо написа:
Благодаря на колегите за съдействието! Имам и друго питане , въпросът е зададен от колега няколко страници назад....
n-8-2-01 Echaust Chimney ....увеличава или намаля оборотите на всяка степен, равномерно
Това не го разбирам. Нали на всяка степен се има зададени обороти на вентилатора?
n-8-6-18 Exhaust Engine1 1500
n-8-6-18 Exhaust Engine 2 1800
n-8-6-18 Exhaust Engineн3 2000.....
Каква е разликата между двата параметра,8-6-обороти на димния вентилатор на определена степен но 8-2-01 :rolleyes: :shock: и никъде не намерих нищо за вентилатора за свеж въздух.
За exayat chimney при мен намаля оборотите на вентилатора със по 30 40 оборота за всяка единица или следоватвлно овеличава.Нещо като притворена печка на дърва с по малко въздух по слабо горене и падане на температурата на водата се получава при мен
Здравейте. Може ли да ми препоръчате модели ЮПС за Алфа Плам Комо 21?Благодаря предварително!!
дидкоо - специалист
Здравейте днес сутринта ми излезе аларма 8 failure depress.Нямам аспиратор в стаята комина има тяга по на зад в темата четах за някакъв маркуч който да се почисти но аз съм иа 360 часа горене може ли да се е запушило толкова бързо.
дидкоо - специалист
Извадих мъркуча от пресостата няма абсолютно нишо вътре уж го продухах и закачих.Запали си но ще видим до кога. Някой да държи водата на 70 75 градуса ??
bmahob - майстор
Никога не ми е излизала тая грешка, проверете си уплътненията на врати, пепелници и ревизии, освен мъркучлето ръчни с тел извода където влиза в ревизията :)
дидкоо - специалист
вт дек 21, 2021 2:05 pmbmahob написа:
Никога не ми е излизала тая грешка, проверете си уплътненията на врати, пепелници и ревизии, освен мъркучлето ръчни с тел извода където влиза в ревизията :)
Ами свързах се с човека от който я закупих каза ми да я разглобя за да стигна до този мъркуч че бил се запушвал обаче е абсолютно чист но все пак го пеодухах без да се усети че има боклук и сега работи.Всички уплътнения и всичко е здраво и на мястото си почистена е днес сутринта основно на всякъдеа с телта къде точно да бръкна че несъм още на ясно много много да не направя някой гаф :?
bmahob - майстор
ето

Прикачен файл

1.png
1.png (100.54 KиБ) Видяна 746 пъти
дидкоо - специалист
вт дек 21, 2021 4:07 pmbmahob написа:
ето
Няма нишо и там като духна излиза добре въздух без да запира сега ше видя ако направи пак така щв го гледам но е малко шибано при мен от дясно е много тясно има едва 10 сантиметра от стената просто е в една нишша самата печка и е много неудобно там трябва да я разкачам цялата печка Кажете на колко градуса държите водите ако може

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: