Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent - майстор
по малко да нагрява не заня ...но може да не работи добре ...т.е да има пропуски в запалването...преди да игори моята често не можеше да запали и палеше от втори опит след като я смених ми се случвало инцидентно да не запали но поради други причини според мен....
ср ное 10, 2021 8:58 pmfilmatoplo написа:
Днес си поиграх с една въздушна .Бяха и блокирали лагерите на обдухвашия вентилатор .Явно влиза прахоляк .Тя камината пълна бъркотия пускаше повече пелети при палене ,пуши доста бял пушек и по едно време -бум . :lol: Регулирах паленето и стана супер,намалих и подаването на степен 1,че беше доста силна ,цифрата на параметър 10 беше 10 което е 1 секунда ,направих ги на 5 тоест половин секунда .А параметър 18 беше 15 тоест секунда и половина ,оставих си го така .Цифрите не ги гледайте ,на всеки е индивидуално.
Здравейте! Имам Аурига 25kw. Блокира ми подаващият шнек. Почистих всичко както си му е реда но шнека не работи. При ръчно пускане се чуваше думкане и стържене по ламарината но шнека не се върти. Някакъв съвет?
silent - майстор
Разглобявай ...и да питаш и да не питаш без разглобяване няма да минеш....имаш механичен проблем....
Ей на никой не му се откъсна от сърцето да каже как работи с външен термостат камините -на нормално затворени или нормало отворени контакти на външния термостат.
genaid_03 - напреднал
Здравейте, тази година си взехме новата камина на екоспар, ecospar nova 30. Имам въпрос. Когато задам степента да е на auto би трябвало камината да гори на най силната степен и мощността да е 30 киловата и когато наближи зададената температура на водата 62 да започва да намалява мощността. Да, но като вляза в менюто за показване на мощността, показва 25 след малко време 17 и така до 13 или 15. Защо е така. До като достигне 62 градуса на водата много зор. Има ли колеги със същата камина? Дайте мнение.
Здравейте,

Отоплявам се с пелетна камина Аурига 25кв. Интересува ме конкретно, може ли да се промени интеревалът в който шнека подава пелети към пепелничето. Към момента този интервал е 7 секунди. Има ли параметър който регулира секундите на подаване или единствено канал 10 и 18 в които се регулира колко да се подава при запалване/модулация?

Благодаря предварително!
Поздрави!
silent - майстор
10 и 18 ти не са при разпалване а подаването на пътва и пета степени...т.е мин и макс... аз 10съм го намалявал до 8 но като че ли стабилния минимум е 12...ако искаш намаляване на подаването намалявай 10...
чет дек 16, 2021 6:45 pmmmr13 написа:
Днес си поиграх с една въздушна .Бяха и блокирали лагерите на обдухвашия вентилатор .Явно влиза прахоляк .Тя камината пълна бъркотия пускаше повече пелети при палене ,пуши доста бял пушек и по едно време -бум . :lol: Регулирах паленето и стана супер,намалих и подаването на степен 1,че беше доста силна ,цифрата на параметър 10 беше 10 което е 1 секунда ,направих ги на 5 тоест половин секунда .А параметър 18 беше 15 тоест секунда и половина ,оставих си го така .Цифрите не ги гледайте ,на всеки е индивидуално.
Здравейте! Имам Аурига 25kw. Блокира ми подаващият шнек. Почистих всичко както си му е реда но шнека не работи. При ръчно пускане се чуваше думкане и стържене по ламарината но шнека не се върти. Някакъв съвет?
Аз имам същия проблем.Нямам представа от какво се получава но ,като отвориш вратичката и с дълга метална пръчка бъркаш в дупката докато достигнеш самия шнек и там ги разбутваш и започва да пада много прах от пелетите.Трябва да го правиш докато не усетиш удар на метан в метал,но не прекалявай със силата.Така го почиствам аз , ако някой има представа от какво се получава да помага.Пробвал съм със скъпи пелети,както и с евтини,резултата е един и същ.
Аз имам същия проблем.Нямам представа от какво се получава но ,като отвориш вратичката и с дълга метална пръчка бъркаш в дупката докато достигнеш самия шнек и там ги разбутваш и започва да пада много прах от пелетите.Трябва да го правиш докато не усетиш удар на метан в метал,но не прекалявай със силата.Така го почиствам аз , ако някой има представа от какво се получава да помага.Пробвал съм със скъпи пелети,както и с евтини,резултата е един и същ.
Мисля си ,че ако намалим подаването на пелети може и да се оправи и да не ги смиля.Нека някой да каже параметрите за подаване на пелети без тези по време на запалване кои са.
Добро утро.Някой в групата може ли да помогне с настройките за Eco Spar 30kw.Прегледах темата но не намерих нищо писано за нея .Проблемът е че на човека по подръжката не може да се разчита,защото явно разбира колкото мен,да не говорим че и телефона не си вдига.След като е направила температурата по стайния термометър ,се загася.След това при опит да запали ,пълни кощницата та и повече .Всеки ден я заварвам с лампа за липса на пелети а тя реално си има.След ваденето на пелетите и повторно запускане пали.Наблюдавам че пламъкът и е жълт и понякога е доста ниско в кощницата .Черни прозореца,след 24 часа работа става непрогледен.пробвани са 3 вида пелети.Параметри който съм проследил са пар6-30 ,пар8-60,пар10-16,пар18-60.Нямам с какво да ги сравня защото в инструкцията която ми дадоха даже Nova я няма .Ако някой може да ме насочи, не смея да ръчкам много ,защото все още е гаранционна.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: