Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Здравейте,имам следния проблем преди две седмици изчистих котела и горелката и от тогава не мога да вдигна температура на водата над 55 градуса.Не знам дали има нещо с чистенето и на какво се дължи ама ако някой има идеи да помага.
pepi3196 - специалист
ср дек 22, 2021 7:34 pmico_3 написа:
Здравейте,имам следния проблем преди две седмици изчистих котела и горелката и от тогава не мога да вдигна температура на водата над 55 градуса.Не знам дали има нещо с чистенето и на какво се дължи ама ако някой има идеи да помага.
Ако котела е Експерт да не си разместил преградата между втори и трети ход.
filmatoplo - майстор
Изчисти ли ревизиите зад пепелника.Имал съм случай 4-5 години без да е чистено.Както и ревизията на горивната глава на горелката.
ico_3 - специалист
Котела е Виадрус горелката е в кутия под него.Чистя всичко.Започна и много бавно да загрява водата.Не съм сменял пелетите нито съм пипал настройки даже увеличих подаването на 3 степен обаче ефект няма.
andy_forresite - майстор
За по-бързи и адекватни отговори на поставени въпроси е добре да се уточни за каква марка котел става дума, колко киловата е, за кой модел RB-горелка става дума - 20, 30 или 50 kw и с кое управление е тя - дали е Star или с по-старите контролери. Един притежател на Star ще изпадне в недоумение как така не може да вдигне 55° след като циркулационната му помпа се включва от тази температура и след това следва покачване на температурата че да може да има някакво отопление.

Щом кюнецът не е нагорещен значи не си забравил да върнеш на място някоя ламарина или да бутнеш клапа и огънят минава откъдето трябва. Остава да не гори достатъчно силен огън. Трябва да провериш колко голям пламък има в котела. Топлинната енергия няма къде да се изпари. Тя или се изпуска към външната среда през комина, или котелът с кутията излъчват много топлина, или няма онова характерно за Мощност 3 горене.
Разходът на пелети променен ли е, става ли топло вкъщи?
ico_3 - специалист
Нищо не съм пипал сякаш пламъка е по слаб.Днес го следя закован е на 55 градуса на 3 степен и това е.При положение че има слънце и вкъщи е топло и имам затворени термоглави.Разхода не мога да преценя.
ср дек 22, 2021 6:10 pmLazarGanev написа:
вт дек 21, 2021 6:12 pmVioleta VT написа:
Сложихме термометъра за димните газове и се уплаших ... 250 градуса ...
Предположих, че ми е много вентилатора, но чак толкова. ... Ако имаше аларма, щеше да вие като линейка и да изключи котела :)
Кажете, какво да правим?
Ако котелът е Грейко, няма как да е вярно мисля, вероятно е чугунен котел?
Грейко е, за това пиша тук и търся помощ
ср дек 22, 2021 6:10 pmLazarGanev написа:
вт дек 21, 2021 6:12 pmVioleta VT написа:
Сложихме термометъра за димните газове и се уплаших ... 250 градуса ...
Предположих, че ми е много вентилатора, но чак толкова. ... Ако имаше аларма, щеше да вие като линейка и да изключи котела :)
Кажете, какво да правим?
Ако котелът е Грейко, няма как да е вярно мисля, вероятно е чугунен котел?
Ето снимки от котела и горенето на Р2, след като намалихме вентилатора. Започнаха да падат недоизгорели пелети и върнахме едно назад, както Вие сте обяснил.
https://pin.it/4Z3pQEH
andy_forresite - майстор
Според мен пламъкът е прекалено голям за втора степен. Бих намалил подаването с една секунда без да пипам въздуха.
За да загрее до 250° може би сте прекалили с мощност 3 или клапата за насочване на димните газове към първия ред тръби не уплътнява. Люкчетата отдолу срещу вратата затворени ли са?
При затворена клапа, която и уплътнява добре, котелът ще смъкне температурата на пушека с турболатори. Става с пружини или направо почистващия механизъм, който грейко продават като екстра. За комини с голяма тяга пасва идеално. За малка тяга пружините пречат и горенето го няма.
Какви са стойностите на мощност 2 и 3?
g.gushterov83 - специалист
чет дек 23, 2021 12:45 pmico_3 написа:
Нищо не съм пипал сякаш пламъка е по слаб.Днес го следя закован е на 55 градуса на 3 степен и това е.При положение че има слънце и вкъщи е топло и имам затворени термоглави.Разхода не мога да преценя.
Малко е глупаво, но виж да не си оставил отворено капачето на горелката за почистване на пепелта. На мен един път ми се случи и ефекта беше подобен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: