съб дек 18, 2021 4:58 pmgenaid_03 написа: Здравейте, тази година си взехме новата камина на екоспар, ecospar nova 30. Имам въпрос. Когато задам степента да е на auto би трябвало камината да гори на най силната степен и мощността да е 30 киловата и когато наближи зададената температура на водата 62 да започва да намалява мощността. Да, но като вляза в менюто за показване на мощността, показва 25 след малко време 17 и така до 13 или 15. Защо е така. До като достигне 62 градуса на водата много зор. Има ли колеги със същата камина? Дайте мнение.От тази година и аз съм със същата мойте проблеми са други, но относно твоя въпрос определени качеството на пелетите има значение .Пробвах три вида пелети който съответно ми продадоха за доста добри.Та от тях само с едни минаваше през мощностите и достигаше бързо 62 градуса и се загася.Но след това няма палене,пълни кощницата и следват и светка за пелети.
ср дек 22, 2021 8:32 amLqkata20@abv.bg написа: Добро утро.Някой в групата може ли да помогне с настройките за Eco Spar 30kw.Прегледах темата но не намерих нищо писано за нея .Проблемът е че на човека по подръжката не може да се разчита,защото явно разбира колкото мен,да не говорим че и телефона не си вдига.След като е направила температурата по стайния термометър ,се загася.След това при опит да запали ,пълни кощницата та и повече .Всеки ден я заварвам с лампа за липса на пелети а тя реално си има.След ваденето на пелетите и повторно запускане пали.Наблюдавам че пламъкът и е жълт и понякога е доста ниско в кощницата .Черни прозореца,след 24 часа работа става непрогледен.пробвани са 3 вида пелети.Параметри който съм проследил са пар6-30 ,пар8-60,пар10-16,пар18-60.Нямам с какво да ги сравня защото в инструкцията която ми дадоха даже Nova я няма .Ако някой може да ме насочи, не смея да ръчкам много ,защото все още е гаранционна.Параметър 8 ти е проблема, много е висок. Трябва да е около 30.