От днес темата трябва да се прекръсти на :
Отопление на газ-ВЪЗМОЖНО ли е?
2v6 написа:Трябва да смениш дюзите с такива за пропан-бутан. Иначе си работи доста добреseb написа:От днес темата трябва да се прекръсти на :Аз чакам да спрат газа за да пробвам моя котел на пропан-бутан...
horhef написа:Първо ще се пробва със сегашните дюзи...2v6 написа:Трябва да смениш дюзите с такива за пропан-бутан. Иначе си работи доста добреseb написа:От днес темата трябва да се прекръсти на :Аз чакам да спрат газа за да пробвам моя котел на пропан-бутан...
Отопление на газ-ВЪЗМОЖНО ли е?обаче като цена ти излиза двойно + това бутилките трябва да са на топло иначе неможе да се употреби цялата бутилка с газ
EmoZ написа:Чета си аз задълбочено, както винагиТака е, защото газоснабдителите използват термина "газификация":, и ми прави силно впечатление една неточност:
'Секи вика ГАЗИФИКАЦИЯ, не е ГАЗИФИКАЦИЯ бе пичове, казва му се ГАЗОСНАБДЯВАНЕ. Щото ГАЗИФИКАЦИЯ означава да си произвеждаш газа (да генерираш газ), а ГАЗОСНАБДЯВАНЕ да доставиш газ. Ся не 'секи може да 'види' разлика, но е убаво да се има предвид и разликата в двата газа - единият от ГАЗИФИКАЦИЯ, а другият от ГАЗОСНАБДИТЕЛНАТА мрежа.
...
2v6 написа:
Първо ще се пробва със сегашните дюзи...
И кое сега е двойно? Кило метан е 1.50, а кило пропан-бутан - 1.40![]()
Бутилките може да си стоят и на двора, на -20 градуса. Използва се течна фаза и се изпарява както при автомобилните инсталации.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: