нед ное 25, 2018 2:11 pmЦецо написа: На табелката на трифазен двигател има обозначение 220 /380.Това значи ли че като се свърже в триъгълник може да работи в монофазна мрежа или трябва задължително да се включи и работен кондензатор ?И двете напрежения дадени на табелката се отнасят за трифазно захранване. В случая 220V при свързване в триъгълник и 380V за звезда.
Здравейте на всички съфорумци видях че има доста писано по въпроса за който ще пиша по натам и за това реших да посъживя тук темата вместо да пускам нова .....моблата ми е следната някои можели да ми помогне с този електродвигател
на капака от вътре има следна схема която спазих в схема триъгълник като ползвах 90 мf 450VAC работен и 161-193uF, 330VAC за пусков кондензатор
ползвах най популярната схема с ПНВС10У2, ключ "Рига" 380VAC, 6.3A проблемът за който моля за съвет е следния двигателя тръгва но някък си неправилно свръзване или нещо друго неще да задържи ключа и и направо спира .....тогава видях на капака означенията '' R '' S '' T след доста четене из различни форуми наши и чужди не намерих информация за тези буквени означения както и за самия електродвигател
Само тук в началото на темата видях капак с подобни означения тоест как е провилно да се четат те R като работна “ S като стартова /пускаща и T като обща .....това е предположение и не е ясно за мен моля ако някой има представа да помогне по въпроса.....Предварително благодаря на всички