Модела е victrix 24 tt. Амакс идваха поне 4 пъти. Всеки път им казвам че котела неработи добре , и те идват , вземат 50-60 лева за това , единия път чистиха топлообменика и казаха че ще се оправи. После сменяха пиезоззапалката( май така се казва) , после нещо друго правиха. Единия път оня само дойде , филосовства , отвори филтрите на тръбите преди котела и нищо , пак 50-60 лева и дига рамене. Накрая след много разговори с тях по телефона с някакви началници , дойде един с едно канче , пусна чешмата и каза ами то няма дебит, този котел не е за тебе. Поиска пак пари за оглед и го изгоних с 200 , незнам как не го ошамарих. После звъня още веднъж на някой си мениджър и питам защо 3-4- пъти идват и ми вземат пари а никой не е измерил дебит да каже че там е проблема (ако това въобще е проблема) той се обеснява и ми казва: То няма как да стане с душ пити ,те създават проблем , моя съвет е да си сложиш от старите душове. Само го попитах дали се е...а с мен и му затворих , няма смисъл. Така че вярвате или не , това е истината. Аз търся помощ и решение тука , няма за какво да лъжа. Звънях на някакви други майстори и те по телефона и обяснявам случая и те ми казват че няма дебит и това е проблема. Но дали найстина е така ? Никой не иска да дойде да замери , провери инсталацията и така , всички са сигурни по телефона и нямало смисъл да идват. Но то е лесно , 5000 за нова инсталация но кой я плаща ? И затова се чудех неможе ли да преправя това котле някак , ако може да стане сигурно и надеждно. Не ми се гърми
вт фев 15, 2022 10:49 ami.i.ivanov написа: Модела е victrix 24 tt. Амакс идваха поне 4 пъти. Всеки път им казвам че котела неработи добре , и те идват , вземат 50-60 лева за това , единия път чистиха топлообменика и казаха че ще се оправи. После сменяха пиезоззапалката( май така се казва) , после нещо друго правиха. Единия път оня само дойде , филосовства , отвори филтрите на тръбите преди котела и нищо , пак 50-60 лева и дига рамене. Накрая след много разговори с тях по телефона с някакви началници , дойде един с едно канче , пусна чешмата и каза ами то няма дебит, този котел не е за тебе. Поиска пак пари за оглед и го изгоних с 200 , незнам как не го ошамарих. После звъня още веднъж на някой си мениджър и питам защо 3-4- пъти идват и ми вземат пари а никой не е измерил дебит да каже че там е проблема (ако това въобще е проблема) той се обеснява и ми казва: То няма как да стане с душ пити ,те създават проблем , моя съвет е да си сложиш от старите душове. Само го попитах дали се е...а с мен и му затворих , няма смисъл. Така че вярвате или не , това е истината. Аз търся помощ и решение тука , няма за какво да лъжа. Звънях на някакви други майстори и те по телефона и обяснявам случая и те ми казват че няма дебит и това е проблема. Но дали найстина е така ? Никой не иска да дойде да замери , провери инсталацията и така , всички са сигурни по телефона и нямало смисъл да идват. Но то е лесно , 5000 за нова инсталация но кой я плаща ? И затова се чудех неможе ли да преправя това котле някак , ако може да стане сигурно и надеждно. Не ми се гърмиСпоред мен си заслужава експеримента да се сложи една бустерна помпа преди котела и тя си има вграден датчик за поток и се включва със него.
Примерно Wilo PB 088 EA
п.с. Ако и това не помогне вече трябва да се мисли за сериозен хидрофор, който да е за цялата къща.