съб мар 05, 2022 3:28 pmtundrata93 написа:До преди малко говорех за запазване на стария паркет, сега на обратно.. кормите паркета(ако е естествен) - фибран и подово.. ще запазите височината що годе в норми..пет мар 04, 2022 12:11 amLutchezar написа:Аз също обмислям водно подово но съм с паркет какво бихте ме посъветвали.чет мар 03, 2022 11:10 pmstoyanstoyan написа: ЗдравейтеЗа мен е безумие. Електрическо подово оформено на пътеки и винил отгоре изглежда по-смислено.
Бих искал да направя подово отопление върху съществуваща замазка без повдигане на нивото.
Един от вариантите който ме интересува е да се фрезоват улеи в замазката, която е около 5см дебела с 4 см фибран под нея и да се положат тръбите. Този вариант удачен ли е ,моля за обосновка.
съб мар 05, 2022 3:54 pmшоп написа: Водно подово + ламиниран паркет + нискотемпературен източник е отлична комбинацияКакви са температурите в единия и другият случай ?
...
И тази комбинация е успешна, но Т на топлоносителят трябва да е по-висока и ако сте с ТП не е супер удачно.
Мен се опитват да ме 'убедят', че подово с ламинат (по технологията, която сподели назад и често питам за нея) ще трябва по-висок източник на топлина спрямо водно в замазка и съответно замазката била единственият вариант за нормално подово.