Най - вълнуващия въпрос зимно време.
balchik_bul - специалист
чет мар 17, 2022 10:52 amLazarGanev написа:
чет мар 17, 2022 8:56 ambalchik_bul написа:
Т.е. малката е подходяща за поддържане на малки мощности, но е неефективна при мощности по-големи от 10-12 кВт.
Това пък как го разбра? Напротив - специално при Бижу е по-разумно на малка камина да се сложи по-голяма кошница, отколкото голяма камина с малка кошница. Това идва от факта, че топлообменникът е доста преоразмерен и голямата кошница ще вдигне много малко температурата на димните газове и това няма да се отрази на ефективността - за сравнение Екоспар и др. имат много по-горещи димни газове. Обратно - ако на голяма камина се сложи малка кошница, то има голям риск от конденз, заради преохладени газове.
Нямам в предвид кошниците, а камините. Малка 10 кВт; голяма 16 кВт.
Но моето мнение е на потребител, правил проби и грешки :)
S7oyangeorgiev - напреднал
Здравейте отново… пак съм аз, неразбиращия :-D Та въпроса ми е, ако изключа “вакуум сензора”, какво вреди това, освен че няма да ми сигнализира при евентуално забравена отворена врата или някой капак? Може ли да се случи нещо, да кажем лошо, в случай че изключа този сензор? Благодаря Ви отново за отговорите :)
чет мар 17, 2022 8:20 pmS7oyangeorgiev написа:
Здравейте отново… пак съм аз, неразбиращия :-D Та въпроса ми е, ако изключа “вакуум сензора”, какво вреди това, освен че няма да ми сигнализира при евентуално забравена отворена врата или някой капак? Може ли да се случи нещо, да кажем лошо, в случай че изключа този сензор? Благодаря Ви отново за отговорите :)
Щом ти е бедно въображението- не го прави!
Би ли пояснил ако обичаш… понеже постоянно ми дава тази грешка, а съм с малко дете и гледам да избутам сезона, за да мога да оправя комина, понеже най-вероятно там е проблема. Казаха ми как да го изключа, като не ми казаха, какво може да се случи, освен че няма да сигнализира при забравена врата! Въпроса ми е трябва ли да се притеснявам от това, че го изключих?
Ако си наистина загрижен за семейството, защо не почистиш комина?
А защо не взе мерки преди сезона?
Като няма къде да ходи пушека, а няма и кой да загаси аварийно камината, къде ще ходи пушека?

Колега, невероятен човек, загина със съпругата си, преди години, поради несработила защита от липса на пламък.

Много подобни глупости съм правил, но съвсем осъзнато и би ме било срам да попитам "Какво би се случило". Правя си ги на своя глава.
Първи сезон ми е с подобен вид техника. Живея в кооперация и комина нямаше проблем. Началото на тази година обаче, започна да ми дава постоянно тази грешка. Живея в кооперация на 3ти от 6 етажа. Беше на моменти, но в последно време я дава тази грешка постоянно. Идва коминочистач, чисти комина, но няма разлика. Каза, че ако продължава да прави проблеми, на пролет щял да прави нешо на комина. Момчето от сервиза ми каза да изключа този сензор.
Mcl - специалист
[/quote]
Щом е мойта- няма лошо. Жив и здрав!
Ти нали беше с шиснайска? Направи ли я на 10-10,5, че не помня?
[/quote]
Не вече съм на термопомпа и не съм я пускал. Седи си резерва ,имам 20 чувалчета ама мързела ме е хванал. :-D
Mcl - специалист
пон мар 14, 2022 7:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Айде пак математика!!! Не сте ли ходили на училище бе?!!
Модииии, съжалявам, обещах си да съм спокоен!

Страдалецо, раздели 2500кг пелети на брой дни, умножени по 24часа, за целия отоплителен сезон.
Писа, че си морско.
185 дни по 24 часа са 4440 часа.
Раздели 2500кила на 4440.
Получаваш ли 2-3 кила на час или са 0.563 кг?
Колко е минимума на каминката?
Аман бе!!! Купи си шеснаесе!

Други въпроси?!
нед мар 13, 2022 10:03 pmMcl написа:
Трифка повтарям твойта мантра, зарибихте ме и мен. :-D
Мъцка, помагай тука, че са споминах, хахааа!!!
Ти си най подходящ, понеже този човек повтаря твоята пътека.
Нека се цака като не вярва.
Kakvidich - специалист
чет мар 17, 2022 9:42 pmMcl написа:
пон мар 14, 2022 7:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Айде пак математика!!! Не сте ли ходили на училище бе?!!
Модииии, съжалявам, обещах си да съм спокоен!

Страдалецо, раздели 2500кг пелети на брой дни, умножени по 24часа, за целия отоплителен сезон.
Писа, че си морско.
185 дни по 24 часа са 4440 часа.
Раздели 2500кила на 4440.
Получаваш ли 2-3 кила на час или са 0.563 кг?
Колко е минимума на каминката?
Аман бе!!! Купи си шеснаесе!

Други въпроси?!
нед мар 13, 2022 10:03 pmMcl написа:
Трифка повтарям твойта мантра, зарибихте ме и мен. :-D
Мъцка, помагай тука, че са споминах, хахааа!!!
Ти си най подходящ, понеже този човек повтаря твоята пътека.
Нека се цака като не вярва.
Не съм казал, че не вярвам! А че не знам и не разбирам! След като ми обясни се съгласих и благодарих за много полезната информация!

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: