Ел. инструментите. Консумативи.
pif4o - специалист
Поръчах двете шайби с болата за 6,50лв пък квото стане, ако не се оправи махам плавния старт и така :)
krasi92 - майстор
Е и решение и пари ли да ти дам. Ако много настояваш ще се договорим. Хвърлил си някакви пари че и доработки за плавен старт от време на време. Не те разбирам.
pif4o - специалист
чет мар 17, 2022 6:29 pmkrasi92 написа:
Е и решение и пари ли да ти дам. Ако много настояваш ще се договорим. Хвърлил си някакви пари че и доработки за плавен старт от време на време. Не те разбирам.
Няма нищо за разбиране, машина която ми трябва чат пат и повече от мерак няма как да струва 4 цифрена сума, ако си вадех хляба с нея тогава оправдава вложението но сега и тези пари са и много.А и не мисля че 650 лева на българския пазар е от евтините китайци, ако да е правена там.
А ти не виждам нито решение да си дал нито пари така, че какво търсиш в темата освен спам, не знам :) Дойде да се направиш на чорбаджия и да ми препоръчаш да си купя ес класа. ;)
krasi92 - майстор
Пендулата ти е направена от китаици без желание и това и е качеството. Това е. Като видиш кои им е вносителя може да ти стане ясно що за стока са. Аз такиви пари за от време на време да го ползвам не бих дал.
pif4o - специалист
чет мар 17, 2022 9:59 pmkrasi92 написа:
Пендулата ти е направена от китаици без желание и това и е качеството. Това е. Като видиш кои им е вносителя може да ти стане ясно що за стока са. Аз такиви пари за от време на време да го ползвам не бих дал.
Ем ти не би ама хората са различни, аз обичам да имам инструменти, всякви, веднъж да потрябва но да го имам, всичко сам си правя и после му се радвам :) Легна ла ми е 360лв от германия нова, за тея пари и да не и излекувам бръмченето пак си е супер, 650 и аз не бих дал за нея, затова и я намерих от gootols.de с помощ на колега тук в форума.
pif4o - специалист
Колеги и с новите шайби не се оправи както и очаквах, ама за тая цена от 8 лева не пречеше да пробвам, както и да е, с шестограма в комплекта които е дълъг има няма 7см не може да се приложи кой знае ква сила на стягане, та като го стегна малко под това което искам машината не бръмка. Стягането е около 6 нютона, не мога да го измеря хубаво заради обратната резба щото дино ключа мери само в правилната посока, но го стягам и тествам на колко нютона се развива;) така ще я ползвам освен ако при натоварван не превърти диска, ако това се случи, махам плавния старт и стягам диска. Човека в сервиза и той остана озадачен от това поведение на машината и не можеше да си обясни що го прави, предложи ми и нов редуктор за 14 лева макар че и двамата бяхме на мнение че дори да сменя и него пак няма да се оправи ама стига с експериментите :) Аз опитах да сваля редукторчето дето е с две винтчета за кръстата отверка но са брутално стегнати или са залепени нямат развиване, щях да видя кво има вътре :-D Аман от разсъждения, ама кво да правиш човек без работа, ако се беше стоплило да почна да правя навеса едва ли щях да я мисля и да се занимавам с нея хахаха
И между другото, от метабо ми потвърдиха че въпреки че съм купил машината от германия гаранцията от 3 години важяла на всякъде ;)
schuldiner - майстор
Има ли как да провериш дали оста е с точните размери и идеална окръжност? Този звук никак не е нормален и ако продължи да работи така, ще разбие лагера, че и по-лошо.
На мен ми се случи с ръчен циркуляр - преди смяната на редуктора виеше от износен лагер, а след ремонта се оказа, че с новите китайски части оста е леко овална, буквално прашинки свали стругарят. Звукът беше абсолютно същият, но вибрациите в ръката толкова силни /това на пендулата не го усещаш/, че веднага се наложи поправка.
PIP - майстор
Тоя звук е от електрониката. Мекия старт и електрониката за постоянна скорост го предизвикват, dewalt-а и ts55 циркуляра ми ръмжат по същия начин при старт и под товар, а и двата нямат биене и ги ползвам от години.
Lisko - майстор
нед мар 20, 2022 8:01 amPIP написа:
Тоя звук е от електрониката. Мекия старт и електрониката за постоянна скорост го предизвикват, dewalt-а и ts55 циркуляра ми ръмжат по същия начин при старт и под товар, а и двата нямат биене и ги ползвам от години.
Прочети първа страница отново. Очевидно при него не е от електрониката.
PIP - майстор
Не отричам друга причина, но подобен звук се появява на инструменти с constant electronics под товар, нека свали китайския плавен старт и да пробва пак. Още когато купи пендулата и се коментираше добавянето на подобен плавен старт писах, че е безсмислен. Ако без доработката с качествен диск пендулата реже чисто и без вибрации всичко е наред с машината.

След като купих моята пендула 2007 и аз се притеснявах от тоя звук и като се прибрах в Бг я занесох в един сервиз до нас да я видят и ми казаха, че изглежда да има прекъсната пътека на колектора на ротора. Купих нов ротор от uk, по спомени над 100 лири беше и резултата беше същия. От тогава(2008г) я ползвам така, мога да снимам оригиналния ротор в пличкчето.

Тема "Странен проблем с пендула Metabo kgs 216m" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: