• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ahmakov - специалист
...

Прикачен файл

IMG_20220417_095335.jpg
IMG_20220417_095335.jpg (103.61 KиБ) Видяна 771 пъти
infomar
Тази втечнена газ по-евтина ли ще е от руската, ще имаме ли някакви преференции като лоялна държава?
В края на краищата за хората с малки доходи (избирателите) не е важно каква е газта а каква е цената и, за тези с големите доходи е без значение. Ако цената на американската газ е по-евтина от руската, ще съм с двете ръце - "ЗА".
krasi92 - майстор
Едва ли ще има преференции. Малки потребители сме. Пример от неотдавна за цените е докарването на един такъв американски газовоз с газ/явно мостра на стоката/гъзпром свали с доста голям процент цената. Това ти го карат от гъза на седящия бик и ти го дават доста евтино. Сега едва ли ще е така.
idealist - специалист
От Кравария не очаквай нищо евтино.
ky-kyy - майстор
То май, критерия ще бъде, не на каква цена, а дали ще има от къде да се купи :)
infomar
нед апр 17, 2022 12:19 pmky-kyy написа:
То май, критерия ще бъде, не на каква цена, а дали ще има от къде да се купи :)
Чета по разни сайтове, в ЕС се обсъжда налагане на квоти по държави за различни енерго ресурси, в случай, че Рус. спре доставките на държавите които не плащат в рубли. В момента доставките им не са платени и не знам до кога това положение с доставка на безплатен газ ще продължи.
Дано американците ни доставят по-бързо своята газ, че да се отървем от руската.
То това като купонна система, ама с по завъртяно название- свикнали сме.
Няма страшно!
Инфо, а цената има ли значение? Да не хлъцнем, както все по често напоследък? Оправията била- студена водица.
infomar
нед апр 17, 2022 12:59 pmТрифон П.Трифонов написа:

Инфо, а цената има ли значение?
Не знам... каква ще е цената на американската газ.
Никой не казва, ама май нещата и там не са таман. Ще поживеем, ще видим.
Аз имам запаси за 6 месеца, пък после я камилата, я камиларя. Да се надявам, че до тогава нещата ще станат ясни.
Днес говорих с хора от Германи и Франция - по магазините било както по време Виденовата зима.
Жоро Георгиев - специалист
А може ли пак да си е руска газ, но минала през Китай или Индия?!?!
шоп - майстор
нед апр 17, 2022 5:24 pminfomar написа:
ама а дано ни внесе газ с по-ниска цена от гадната руска газ.
Ами ти наистина ли мислиш, че може да се внесе от където и да било с танкери втечнена газ на по-ниска цена от сегашната?

Разходите по компресиране, втечняване, транспот със скъпи и недостатъчно налични танкери, застраховки, разходи по трансформация от втечнен в газообразен продукт. Всичко това са разходи и посредници. Цената ще бъде в ПЪТИ по скъпа от тази доставена по тръба.

И накрая всичко е интереси. Очаквам руска газ втечнена от Ямал, превозена с танкери плаващи под панамски или малтийски флаг и оперирано от американски фирми да ни го доставят и ние да го платим и да си мислим, че сме се деверсифицирали:-))))
Каботиране, фрахтоване, застраховане, така могат да бъдат представени нещата, че и специалист по морско право няма да може да проследи нещата.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: