вт апр 19, 2022 4:46 pmКумчо Вълчо написа: Топло, топло. Калояне, гледам започваш да ''стопляш'' малко по малко, даже си и на път да постъпиш като японски, съзнателно повтарям японски самурай, макар и най-вероятно без да го осъзнаваш. Никак не е късно обаче да направиш и куп грешки, така че, ако е възможно дай малко повече инфо за това, което последно си решил да направиш. Стана ми интересно, особено това с таблото и кола. Иначе, ако правилно съм разбрал, става въпрос за стара порутена къщурка с две жици отпред и съвсем логично с двупроводна инсталацийка вътре в нея, към която ти искаш да монтираш ДТЗ-ти? Предполагам вече си решил да полагаш трети проводник? Ако е така имай предвид, че и там има варианти, в смисъл да не отървеш най-добрия. Затова и питам де, а и на баща ми къщата е с такава стара двупроводна инсталация. По принцип споко, отговори ще има - темата е актуална, въпросите резонни. Отговорите малко неудобни, че истината за нищо не става, ама карай - лека-полека, между шамарите.....Да, точно така. Биеме колове, прекарва се 3 проводна инсталация от почти всички точки, освен лампи и климатици (и един контакт в коридора). Жълто зелен кабел, който е 2,5 квадрата в началото. После към земното ще е 16 + Ампера, много жилен. В самата кутия не знам как ще е.
Какво може да се обърка още и за какво да внимавам?