• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
От какво да се откаже? Кой да се откаже? Европата ли? ХаХа!
Бе да речем- без газ може, щото е скъп или мирише особено.
Без нефт......айде, да речем, че може.
С какво ще дойдеш да пуснеш газовата ми инсталация, да речем? Или някаква друга, щото газовата е хванала паяжина.
А преди това трябва и да си закусил. Нефтът бил в състава на доста храни.
Очаквам сега някой да каже- бе те, баба ти и дядо ти, се нефт пиеха и чевермето на газ въртяха.
Е, добре де, какво толкова?! Аз мога всякак, още няколко също. Не щото съм Крали Марко (супермен ряпа да яде, че да има пауър), а щото нямам големи потребности, пък и съм научен да се справям.
Ами терасаджиите?!! Кой ще ги нахрани, облече, извози? С какво, след като, дори скъп или пък вонящ, Газът го няма, щот сме курназ?
Опа, Европата де, ама нали щом сме Нато, значи сме и Европа, значи Ние де.

Глобално сме го окъсали- звучи политически, да ме прощава Модератора, но...

Глобално сме обречени да плащаме все по скъпо и по трудно. Няма как.
hidrazin - майстор
нед май 08, 2022 8:39 pmLazarGanev написа:
Верен отговор г) в...друго - в находището на Галата, в морето
Слаб 2
1.Трябва да го разкомпресираш - демек да си купиш терминал за разкомпресиране.
2.На Галата вече няма нищо годно да съхрани и половин танкер разкомпресиран газ.
И на него му видяха сметката - направиха го негодно за хранилище.
нед май 08, 2022 8:39 pmLazarGanev написа:
Аха, и аз за това говорех по назад - че едни 200 000 000m³ няма къде да отидат, ако Европа се откаже
1.Разбра се че има къде да отидат - където отидоха онези кубици дето бяха за България и Полша. :cool:
Когато бурето ти е пълно може да връткаш канелката и да пуска малко или много.
А когато бурето се изпразни (като при нас) и да връткаш канелката, и да и дуфаш ... нищо няма да пусне
Демек ще трябва да ходиш в магазина за по-скъпо (както и ние в момента от гръцко).
Значи - опять двойка.
P.S. Толкова ли е трудно да се разбере че Русия няма да позволи повече да я крадат и да получават суровини без пари?
:partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, танкер ще купуваме, пък терминал не :lol:
нед май 08, 2022 9:52 pmhidrazin написа:
P.S. Толкова ли е трудно да се разбере че Русия няма да позволи повече да я крадат и да получават суровини без пари?
Ми че то и сега нефта го дава без пари (само срещу рубли) и пак няма желаещи. С газа ще е още по-зле, щот нямат развита технология за компресиране, танкери :-D
Пък не взеха да се светват, че тръбите са скъпо удоволствие, особено ако по тях не тече евтин газ. Разбраха, че е крайно грешна политика да се опитваш да извиваш ръцете на клиента, щото лесно ти показва среден пръст :cool:
https://radiokp.ru/politika/rossiyskie- ... _au57449au
hidrazin - майстор
нед май 08, 2022 10:08 pmLazarGanev написа:
Ми че то и сега нефта го дава без пари (само срещу рубли) и пак няма желаещи.
Точно същото си мислех и аз.
Европа ударно увеличава вноса на руски газ
А средния пръст е ясно първо кой на кого го завря (не само показа) и кои ще си го заврат сами. :cool:
Буря преди затишие - първо, че е календарно време да се пълнят хранилищата, второ - трябва да се напълнят спешно предвид промяната, която няма да е лесна, но пък е осъзнато необходима
hidrazin - майстор
нед май 08, 2022 10:49 pmLazarGanev написа:
Буря преди затишие ...
Пак грешка - буря преди ураган.
Такова затишие в продажбите ги чака троите любими тавариши, че осъзнавайки го почнаха да пишат на всичките си клиенти и да им се молят индивидуално, да си купят газ за рубли :-D . Следващият ход предполагам ще е отчаян дъмпинг :-D
https://www.vesti.bg/sviat/gazprom-obia ... te-6142806
Avas_co - майстор
Хидра, я сподели къде ще отиде всичката газ, когато никой не иска да я купи?
schuldiner - майстор
пон май 09, 2022 8:00 amAvas_co написа:
Хидра, я сподели къде ще отиде всичката газ, когато никой не иска да я купи?
Според него "Когато бурето ти е пълно може да връткаш канелката и да пуска малко или много." Ама сигурно говори за хранилища... Всъщност наистина няма какво да я правят, макар да не им пречи и да я горят. За руснаците проблемът не е в приходите от нефт и газ, колкото и да ви е странно.
Не знам, тъкмо стигнахме до някакво единомислие /за Чаира/ и пак на старото... Повече от ясно е, че въпросът е политически. Обаче според мен няма връщане назад, без значение дали ми харесва или не. Ще свикнем на новата цена, която се предвижда на нива плюс 10-20 % над сегашната и догодина по това време вече ще сме се наместили някак. Но не само ние, а ЕС и целият западен свят. Просто е безсмислено да се надяваме на някакво специално отношение, защото всеки, който си мисли, че ще прецака тъпите западняци като си цоца евтин газ/петрол, ще установи, че достъпът му до западните пазари е отрязан. Включително инвестиции, технологии... А от това по-лошо няма.
fbr - майстор
Това са приказки за лека нощ. Турция, не ми се вижда да е отрязана от западните технологии, пък си купува руски газ и петрол. Просто ще се наместят турските рафинерии на пазарите на Лукойл (апропо Лукойл има рафинерии и в Турция) и ние ще си приказваме защо сме бедни. Отделно, вижте каква борба се води в наш ущърб, за да вкарат и Македония в правата вяра. Нас не ни бръснат за слива, че имаме някакви резерви, ще ви спрем парите за възстановяване, като не щете.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: