• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ky-kyy - майстор
чет май 12, 2022 8:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
вместо да дебна в засада и да са ослушвам като шумкар, просто ще си харча парите за Кеф.
Ша стане човек от теби :supz:
чет май 12, 2022 8:23 pmky-kyy написа:
вместо да дебна в засада и да са ослушвам като шумкар, просто ще си харча парите за Кеф.
Ша стане човек от теби :supz:
Горещо, без да кондензирам излишно, са надявам да си праФф!
ky-kyy - майстор
чет май 12, 2022 8:30 pmТрифон П.Трифонов написа:

Горещо, без да кондензирам излишно, са надявам да си праФф!
Надежда всякаква, тук оставете! :rolleyes: Винаги се сещам, за тва, като чуя че някой се надявал....Ама в твоя случай, не е така. Все още се изумявам, на хората, които сън не ги лови, в мераци, да прекарат дявола изотзадзе...Живота трябва да се живее, сега и на момента. Ако мислите за децата, инвестирайте в учението им, не в това да им трупате имоти, злата, пари в банки и подобни . Че да палят свещи всяка събота в черквата, да се споминете по с време, че да ги наследят и да ги продадат....Газ, ток, костилки от череши, или кравешки лайна.....битовизми....Един тука ми се хвалеше, че спрял цигарите, за да има пари да иде до Нареченските бени един път годишно за пет дена....Баси....А тука все за буферни съдове, та термоглави, та сонди, та кво ли не щеш....Алооооооо, живота е кратък, кога ще го живееш? Кога? Че нямаш приятели ве, бастун! А и как да имаш, като все за икономии говориш и кво си взел от отпадъци на сметка? Ай, стига толкова....Наздраве!
чет май 12, 2022 8:44 pmky-kyy написа:
... Ако мислите за децата, инвестирайте в учението им, не в това да им трупате имоти, злата, пари в банки и подобни
....Наздраве!
Оня ден срещам клошар. Разхождам кучетата, като обикалям гробищния "парк".
- Здрасти, Брат! Познавам баща ти, бай Панайот.
Погледнах некролога в ляво.
- Той ми обеща един бастун- имаше три, Бог да го прости!
Аха, с акъла си е???!!! Имаше, ама колко?
Погледнах го- виждал съм го много пъти- куца.
Огледах се- гората е ей там. Помислих дали да не му подаря нож- би му бил по полезен. Може дори бастун да си издялка, но прецених, че няма да е удобно да му искам стотинка, за да го "плати".
Обещах да му оставя един бастун, на скришно място.
Все пак и бастун, в ръцете на Джеки Чан, би могъл да свърши работа.
А дали ще плати новата цена на Метана?!
Оставих бастун, с надеждата, че съм стоплил душата му.
ky-kyy - майстор
чет май 12, 2022 9:25 pmТрифон П.Трифонов написа:

Оставих бастун, с надеждата, че съм стоплил душата му.
Начи, преди бая години, по времето на видеокасетите, зяпах един филм. В интерес на истината, заспах на половината, ама тва не е важно....Та за филма....седи един баш китайски бабаит, пие чайче, чираците му пъдят мухите със салкъмови клонки, гейши му свирят на кавала, самодиви го питат де е Караджата....абе, сяташ са....Отдоле иде кандидат бабаит...Пата-кюта...кандидата с избит зъб, чупен кокал от ребрата и изкривен нос....На другата година са повтаря...на третата пак, на четвъртата, петата......педнайстата.....На двайсе и първата иде пак кандидат бабаита и оня му вика - Аве ей, бастун! За ко идеш пак, ве? Не видиш ли че та бъхтя кат маче у дувар? Не можеш ма би и тва си е!!!! А нашия му отговаря - Аве, калъф!!!! Неска нема да има кютек.... - Ми кво ша има? - злорадства бабаита. А нашия му отговаря - Неска ша има екзекуция.Вади един пищоф и право у челото - Пуф. Бабаита - Въх, уби ма.... И те, така и пак тъй.....

На клошаря, другия път му остави на тайното място бутилка ракия и пакет Арда без филтър.
LazarGanev - "Велик майстор"
18-19та, га са образовах по Газът, чуждоезични профи форуми носеха информация, че до 10 години Газът няма да е гориво за отопление- споменавал съм го. Съгласен към с Шопен на тоя етап.
Всеки знае, че съвременните варианти за отопление в момента са: - газ, пелети, термопомпа с ВОИ, климатици, а дърва и въглища ги отписваме. До преди година месечните сметки на пелети, газ и термопомпа/климатици бяха на кантар, съизмерими. Само за няколко месеца (лято/есен'21) настъпиха големи промени с цените на повечето енергоносители:
- пелетите скочиха двойно
- газът скочи двойно
- промишления ток скочи тройно
- битовия ток изкуствено беше задържан, неизвестно до кога, може би до следващия отоплителен сезон
Аз както се топлех с термопомпа за 500лв/сезон, изведнъж ме минаха на промишлен ток и само за януари платих 1000лв и мога от личен опит и от опита на клиенти да кажа, че с ТП на промишлен ток е много по-скъпо отколкото на газ или пелети. На битов ток с ТП и климатици засега е доста по-евтино, но не се знае докога и със сигурност няма да продължи дълго. АЕЦ му изтича ресурса не е вечен, до година трябва да се презарежда с гориво, за резервни части сме зависими от откачалки. Отделно ел.мрежа и инфраструктура не позволяват да се ползва повсеместно ел.енергията за отопление. Отделно очакваме уж настъпление на ел.транспорта и ток за къде по-напред? Тъй че газ и пелети няма как да ги отпишем поне в следващите 20-30 години, а при грешно изиграване на картите по отношение на АЕЦ, може да се окаже най-сигурният ни енергоизточник :?
пет май 13, 2022 2:02 amLazarGanev написа:
... Тъй че газ и пелети няма как да ги отпишем поне в следващите 20-30 години, а при грешно изиграване на картите по отношение на АЕЦ, може да се окаже най-сигурният ни енергоизточник :?
Викаш, докат сме живи ще има, хаха- обнадеждаващо. А дано!
Пелети, докат гората стане по плешива от главата ми.
Газ, докат Земята стане по куха от горната.
То, нека има, ама да можем и да си плащаме Новата цена!

Тази сутрин се появи официално съобщение от Белия дом, относно визитата на първото ни лице там. Информацията е политическа- нито думичка за Газът.
Ово е дипломация!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
пет май 13, 2022 7:45 amТрифон П.Трифонов написа:
Пелети, докат гората стане по плешива от главата ми.
Газ, докат Земята стане по куха от горната.
То, нека има, ама да можем и да си плащаме Новата цена!
Газ и пелети - докат им намерим заместители. А моженето да плащаме зависи от гледната точка - като осъмнем с цена на битовия ток колкото промишления (както на мен се случи), изведнъж ще забележим, че газът поевтинял :wink:
infomar
Тази сутрин стана ясно , че цената на евтината американска газ е спрямо хъб/товарене в САЩ.
В тази цена не е включен транспорта, разтоварване, декомпресиране, транспорт по тръбата и др.
Тази "евтина" цена не е франко производителят/купувача в нас.
Поне това казаха по свободните медии у нас.
Дано крайната цена е по-ниска от досегашната, както обеща премиера.

п.с.
https://www.whitehouse.gov/briefing-roo ... 8ZLuXRKOcI
„Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Тя изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на устойчивостта на Европа чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки извън Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО”.

От него става ясно, че в официална позиция на Белия дом от срещата на премиера Петков с вицепремиера Камала Харис, няма и дума за реални доставки на втечнен природен газ към България на цени под тези на "Газпром", за каквито четем в съобщението на Министерски съвет.
шоп - майстор
пет май 13, 2022 8:13 aminfomar написа:
Дано крайната цена е по-ниска от досегашната, както обеща премиера.
А дано-ама на дали!
Политическите лакърдии са прах в очите на народа. Истината ще лъсне началото на зимата:-(

Няма как да си купиш евтино сладолед в Петрич да кажем и да идеш до Добрич за да си го купиш.

Транспорта, преработката, таксите, посредниците, застраховки и т.н. ще надуят "евтината" газ от САЩ до непазарни нива. Да не се заблуждаваме, че САЩ е пред фалит и с продажбата на газта гледат донякъде да подпомогнат ФЕД.

Ние обаче сме ербап и ще я плащаме и да замазваме очите на данакоплатците, но докога е въпроса?!
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: