Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
milen_884 - помощник
чет май 12, 2022 9:04 pmSoviet_Soldier написа:
чет май 12, 2022 8:55 pmmilen_884 написа:

Затегнал съм болтовете колкото е възможно като работя с нея 5 Мин и тогава започва да капе масло ако продължа да работя с нея с теча на масло ще станели по зле благодаря за отговорите
Отивате в магазин или сайт за подобна техника, поръчвате гарнитури, ако нямате вземете и фиксатор за резби. Такива гарнитури са разпространени за 52 кубикова китайска мотокоса. Разглобявате, почиствате хубаво, слагате новите гарнитури и затягате с фиксатор болтовете. С болтовете, дето фиксират карбуратора много внимавайте, че те се завиват във метални втулки в бакелита на преходника и ако се пренатегнат той се чупи.
Вижте и състоянието на семерингите, ако и те се протекли и тях сменете, вижте лагерите дали шумят.
Ако не се отстрани тая неизправност, като смуче въздух и работи на бедна смес може да блокира двигателя.

Както Трифон е споменал, може да се мазне съвсем малко силикон, дето контактуват гарнитурите на картера и на цилиндъра, но не е обезателно. Много силикон не се наслоява, защото при затягане отива в двигателя. Ако качеството на детайлите е добро и луфта там малък и без силикон може да мине.
Здравейте днес реших да си поиграя с косачката и не видях нищо вие казах те за гарнитура като отворих косачката бе видях да има гарнитура там мога ли да сложа на това място някакво оплатнение с което да спра теча на масло на снимката се вижда че на ръба има малка дупка мога ли да го оправя това. Благодаря за отговорите
Soviet_Soldier - специалист
съб май 14, 2022 2:55 pmmilen_884 написа:
чет май 12, 2022 9:04 pmSoviet_Soldier написа:
чет май 12, 2022 8:55 pmmilen_884 написа:

Затегнал съм болтовете колкото е възможно като работя с нея 5 Мин и тогава започва да капе масло ако продължа да работя с нея с теча на масло ще станели по зле благодаря за отговорите
Отивате в магазин или сайт за подобна техника, поръчвате гарнитури, ако нямате вземете и фиксатор за резби. Такива гарнитури са разпространени за 52 кубикова китайска мотокоса. Разглобявате, почиствате хубаво, слагате новите гарнитури и затягате с фиксатор болтовете. С болтовете, дето фиксират карбуратора много внимавайте, че те се завиват във метални втулки в бакелита на преходника и ако се пренатегнат той се чупи.
Вижте и състоянието на семерингите, ако и те се протекли и тях сменете, вижте лагерите дали шумят.
Ако не се отстрани тая неизправност, като смуче въздух и работи на бедна смес може да блокира двигателя.

Както Трифон е споменал, може да се мазне съвсем малко силикон, дето контактуват гарнитурите на картера и на цилиндъра, но не е обезателно. Много силикон не се наслоява, защото при затягане отива в двигателя. Ако качеството на детайлите е добро и луфта там малък и без силикон може да мине.
Здравейте днес реших да си поиграя с косачката и не видях нищо вие казах те за гарнитура като отворих косачката бе видях да има гарнитура там мога ли да сложа на това място някакво оплатнение с което да спра теча на масло на снимката се вижда че на ръба има малка дупка мога ли да го оправя това. Благодаря за отговорите
Това което сте заснели показва само съединителя, който е износен и за смяна, и маховика под него. За да видите семеринът на коляновия вал трябва да ги демонтирате. Ако сте сигурни, че течът на масло е точно то цепнатината между двете половини на картера, то трябва косата да се разглоби напълно и да се сменят всички гарнитури, а комплектът е към 5лв. Той включва гарнитура за цилиндъра, за кртера, за ауспуха и 2 за карбуратора.
Сега вече е ясно- семеринги на КВ.
На това място, показаното на снимката, няма никакъв вид уплътнение.

Индианеца диагностицира с един поглед.

Сега като поглеждам снимката по-внимателн от компютъра, под маховика пространството е само масло с прахоляк, това ми говори, че семерингът под него е изпуснал. А иначе под тоя капак няма гарнитура, той само покрива маховика и отвежда въздуха. Ако само от там тече, може и гарнитурите да са си наред. Пробвайте със смяна на семерингите, ако коляновия вал няма луфт. Ако е с луфт, смисъл да се сменят само семеринги няма, защото и новите бързо ще се разбият. Правилния ремонт при луфт е да се отвори карткера и да се сменят и лагерите.
съб май 14, 2022 5:32 pmSoviet_Soldier написа:

Сега като поглеждам снимката по-внимателн от компютъра, под маховика пространството е само масло с прахоляк, това ми говори, че семерингът под него е изпуснал. А иначе под тоя капак няма гарнитура, той само покрива маховика и отвежда въздуха. Ако само от там тече, може и гарнитурите да са си наред. Пробвайте със смяна на семерингите, ако коляновия вал няма луфт. Ако е с луфт, смисъл да се сменят само семеринги няма, защото и новите бързо ще се разбият. Правилния ремонт при луфт е да се отвори карткера и да се сменят и лагерите.
Тая плоча са извъртя бе, Солджър, хаха!

Никога няма да разбера, защо се купуват хоби машинки, с малък ресурс, за работа.
съб май 14, 2022 5:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тая плоча са извъртя бе, Солджър, хаха!

Никога няма да разбера, защо се купуват хоби машинки, с малък ресурс, за работа.
Голяма кубатура за малко пари. Колко му е ресурса не знам, но като гледам съединителя и пожълтелия резервоар, сигурно е поработила стабилно.

Аз днес се хванах да обслужа моята, от 2019 до днес коси 1,5 декара, на сезон 4-5 пъти се ползва, и е без течове. Днес сутринта тъкмо се хванах да я гресирам, заредих я с гориво, то пък заваля. Петък 13 ме хвана с ден закъснение. :lol:
съб май 14, 2022 6:07 pmSoviet_Soldier написа:

Голяма кубатура за малко пари. Колко му е ресурса не знам, но като гледам съединителя и пожълтелия резервоар, сигурно е поработила стабилно.

Аз днес се хванах да обслужа моята, от 2019 до днес коси 1,5 декара, на сезон 4-5 пъти се ползва, и е без течове. Днес сутринта тъкмо се хванах да я гресирам, заредих я с гориво, то пък заваля. Петък 13 ме хвана с ден закъснение. :lol:
Косата ти е на 3 години само, а няма и километраж.
Голамата кубатура обикновено върви с голям ресурс, единствено при добро проектиране, добра сглобка, с качествени части.
За малко пари, голямата кубатура е просто голяма кубатура за малко пари.
Маркова машина, дори и хоби, няма да се издъни така скоро.
И една малка тайна за съединителя- може да е на седмица, ама мазен ще приплъзва като на
Tokyo Drift задни гуми- фърляш на сесия, щото са доста поработили, но без да свършат главната работа- километраж няма.

Безпроблемна работа ти желая!
И приятна.
съб май 14, 2022 6:17 pmТрифон П.Трифонов написа:

Косата ти е на 3 години само, а няма и километраж.
Голамата кубатура обикновено върви с голям ресурс, единствено при добро проектиране, добра сглобка, с качествени части.
За малко пари, голямата кубатура е просто голяма кубатура за малко пари.
Маркова машина, дори и хоби, няма да се издъни така скоро.
И една малка тайна за съединителя- може да е на седмица, ама мазен ще приплъзва като на
Tokyo Drift задни гуми- фърляш на сесия, щото са доста поработили, но без да свършат главната работа- километраж няма.

Безпроблемна работа ти желая!
И приятна.
Благодаря!
Така е, или ако ѝ се дава газ, когато е заклещен ножа съединителя заминава бързо. При правилна работа, тези съединители карат достатъчно дълго.
Относно ресурса, за 149лв с доставка (някъде толкова беше) ще си избие парите, пък и да се счупи, частите са им от магазина за левче.
kr1100 - майстор
съб май 14, 2022 6:33 pmSoviet_Soldier написа:
...Относно ресурса, за 149лв с доставка (някъде толкова беше) ще си избие парите, пък и да се счупи, частите са им от магазина за левче.
Цени преди години , а сега ???

Знам , че темата е за моторни.
Някакво инфо за ел. коса Райдер 1,4 кВт сгъваема с 2 ръкохватки RDP- EBC 07 ??
Oф Хуска е на ремонт / набор 2008г/. 2 резорвоара изкоси и на 3 я трудно запали и няма обороти с пресен бензин и смес / оставен е без гориво и изгорено докато загасне от миналото лято/.
miroki - майстор
Сега е 180. Мисля и преди 5 години беше толкова, като я купих.
https://rezachki.com/motorna-kosa-hrast ... zglobyaema

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: