Трифоне , ти си работлив човек и ценител на хубавата техника ! Земай някоя маторетка и си бръмкай в градината някоя съседка мож те викна и отам ще облажиш 
пон юни 13, 2022 10:39 amswissmad1 написа:Това вече няма нищо общо с истината. Пробвал съм Stihl FS-55, даже не се доближава близо до 43 китаец, да не говорим за 52. 25 кубиковия Щил, колко вата да има 900? А 43 кубиковите китайци започват от 1250 вата, плюс това двигателите с по-голям работен обем са по тяговити, имат по-голям въртящ момент. Като най-евтините китайци са колкото FS-55 9000 об.мин ,а по-качествените китайци от завода идват с 11000.
Моята коса- 25 кубикова-по-скоро към ниския клас коси на Щил е ,върши по-бързо работата отколкото 50 кубикова китайка така че кубиците не са критерий в случая колко производителен е иструмента. Не съм косил с 50-кубиков Щил но с 52 кубикова китайка съм косил и знам каква е разликата.
Колкото до парите моята съм я купувал по спомен за около 600 лв сега не знам колко е но едва ли е много повече ,една китайска коса 52 кубикова е около 260- така че сами си правете сметката .
За да се доближи маркова коса, като мощност и скорост на косене до евтин китаец трябва да има, поне 35 кубика, но като въртящ момент най-вероятно ще отстъпва и това удоволствие ще струва 900+лв. Или иначе казано за тия пари 6 китаеца може да си купи човек. И не, марковите инструменти не служат до живот, и при тях малко ли много е на късмет, а и до собственик. Обаче повреди ли се сериозно ,като нищо хвръкват 300+лв по ремонти. Както писа скоро съфорумник по-горе, 28лв за два малки лагера, сигурно даже и те китайски. Аз лично бих се чувствал прецакан да дам толкова пари за подобно нещо.
Относно шумът е субективно, голяма разлика нямат, но като иде реч за вибрации, китайците серия 4300 особено ако са читав бренд, а не най-големия боклук работят супер равно и всички имат демпфер срещу вибрациите, за разлика от ниския клас маркови като FS-55, дето щангата е хваната директно към двигателя.