Трифоне , ти си работлив човек и ценител на хубавата техника ! Земай някоя маторетка и си бръмкай в градината някоя съседка мож те викна и отам ще облажиш 

пон юни 13, 2022 10:39 amswissmad1 написа:Това вече няма нищо общо с истината. Пробвал съм Stihl FS-55, даже не се доближава близо до 43 китаец, да не говорим за 52. 25 кубиковия Щил, колко вата да има 900? А 43 кубиковите китайци започват от 1250 вата, плюс това двигателите с по-голям работен обем са по тяговити, имат по-голям въртящ момент. Като най-евтините китайци са колкото FS-55 9000 об.мин ,а по-качествените китайци от завода идват с 11000.
Моята коса- 25 кубикова-по-скоро към ниския клас коси на Щил е ,върши по-бързо работата отколкото 50 кубикова китайка така че кубиците не са критерий в случая колко производителен е иструмента. Не съм косил с 50-кубиков Щил но с 52 кубикова китайка съм косил и знам каква е разликата.
Колкото до парите моята съм я купувал по спомен за около 600 лв сега не знам колко е но едва ли е много повече ,една китайска коса 52 кубикова е около 260- така че сами си правете сметката .
пон юни 13, 2022 12:34 pmSoviet_Soldier написа:Отново мнение, което е тотал щета.
пон юни 13, 2022 12:58 pmТрифон П.Трифонов написа: Отново мнение, което е тотал щета.Китаецът залага на проста и умно измислена японска конструкция от 90-те, както за мотокосите, така и за резачките. Това са проекти на компания Komatsu Zenoah,
Китайците залагат на кубатура, понеже инак не могат да извадят мощност и дълготрайност- качествените материали, машини за производство, квалифициран труд, струват пари.
Невъзможно е да се разбере от някой, който си няма представа от конструиране на мотор, според целите и задачите, както и цената.
Не случайно, оборотите на китайските машини са занижени. Инак няма да изкарат и 5х5.
Китайците са се прицелили точно в определен.......клас потребители и печелят пари. Съжалявам, но си е така!
Получаваш това, което платиш. Тарикатлъкът не върви тук, а тарикати са горните.
Който работи, работи с истинска машина.
Аз пък си ценя душичката- не бих си причинил такава гавра.
Признавам, няколко пъти съм бил на ръба да дам 100 пари за бензинова Акита ли Премиум ли, уж на 50% от Кауфланд, но с цел да видя до къде ще издържи, да я убия- един вид мазохизъм.
пон юни 13, 2022 1:17 pmSoviet_Soldier написа: Китаецът залага на проста и умно измислена японска конструкция от 90-те, както за мотокосите, така и за резачките. Това са проекти на компания Komatsu Zenoah,..........от онова време.
........
пон юни 13, 2022 3:33 pmТрифон П.Трифонов написа:Оборотите в китайските инструменти често не са настроени както трябва и тук не говоря само за максималните, а дори за работата на празен ход. Просто се залага на количеството пред качеството. Мотокосата не я бях замервал в началото, работеше равно и бе настроена добре, но резачката държеше високи обороти и се движеше като я оставех на цимента. Поставих тахометъра 3200-3300, което е много. Свалих ги до 2500-2600 както Zenoah препоръчват и заспа, работи равно, не вибрира, останах много доволен. Максималните също бяха занижени 10500 от оптимални 12500, и тях пипнах, машината започна да работи значително по-бодро. Вече 4 години с нея нито един проблем, даже развит болт няма по нея. Относно това, защо китайците ги настройват на по-ниски обороти, основната причина при производителите правещи читава техника е, че основните им пазари са крайно бедни страни от третия свят, където никой не ползва скъпи маркови масла. Доже в бившите съветски републики си позволяват много хора да мешат бензина с 4 тактово минерално масло за зилове М8. Некачественото масло не се сместват така добре с бензина, и тук не иде реч само за 4 тактови, а и за двутактови, като Лукойл. От там и нуждата от повече масло 25:1. Също така некачествените масла не работят добре при много високите обороти в съвременните градински инструменти. Основен фактор влияещ на живота на двутактовия двигател е маслото, по тая причина големите брандове настояват да се ползват техните масла и отказват гаранции, ако е ползвано чуждо. При фирмите ребрандиращи китайска техника, далеч не всеки има свои масла, а тези които имат пък далеч не навсякъде могат да бъдат открити.
Няколко пъти забелязвам, че пишеш за обороти. Не съм сигурен, че знаеш защо са занижени и какво би се случило, ако бъдат "повдигнати".
Принципно всеки мотор има някакъв запас от 20 дори 30%, но при некачествените части.............Оборотите, сами по себеси не покачват мощност. Трябват още неща.
Едва ли някой подбира бутало към цилиндър, сегмент към бутало, баланс на КВ.......все неща които струват време и пари.
Затова посочих двата свята- 12300 срещу 7500. Дори при еднакви обороти не биха извадили еднаква мощност. Отново съм сигурен, че не знаеш защо, макар случайно да си посочил една причина.
пон юни 13, 2022 4:26 pmемовлаха написа:И това е доста важно, съгласно кой стандарт отдава обявената мощност. При повечето инструменти чак такива детайли не са обявени.
– Мощност съгласно ISO 8893:
пон юни 13, 2022 12:58 pmТрифон П.Трифонов написа:Ето това ми направи впечатление като косих с китайската 52 кубикова коса (подчертавам ,че косата беше ЧИСТО НОВА). където казвате ,че е много по-яка от моите 25 кубика (купена от фирма която уж внася качествени китайски стоки с не малка гаранция (без имeна да не стават скандали)) ----НЯМА ОБОРОТИ да реже тревата......малко по жилава трева и ......спира .А оборотите РЕЖАТ тревата (има значение и кордата).пон юни 13, 2022 12:34 pmSoviet_Soldier написа:Не случайно, оборотите на китайските машини са занижени.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: