Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон юни 13, 2022 4:01 pmемовлаха написа:
Оборотите са по-малки Трифоне, при тримерната глава са около 9000 на двигателя, със ножовете и дисковете са по-високи поради инерцията от режещото оборудване
Емо, гледам характеристики на моторите, не след редуктор.
Ако съм ги омешал, така да е, но като чета примера, който си дал, явно правилно съм им видял характеристиките. Даже мисля, че сравних същия модел на Щил, с танганайката- Gardenia BC520
И ти ли не видя кви глупости съм писал?
Soviet_Soldier - специалист
пон юни 13, 2022 6:18 pmswissmad1 написа:
Ето това ми направи впечатление като косих с китайската 52 кубикова коса (подчертавам ,че косата беше ЧИСТО НОВА). където казвате ,че е много по-яка от моите 25 кубика (купена от фирма която уж внася качествени китайски стоки с не малка гаранция (без имeна да не стават скандали)) ----НЯМА ОБОРОТИ да реже тревата......малко по жилава трева и ......спира .А оборотите РЕЖАТ тревата (има значение и кордата).
Като не е настроена добре, как ще работи адекватно? Добре е човек да си има тахометър и да знае как да си настрои карбуратора, защото и марковите идват с зле настроени обороти понякога. Нали Цветоимр като взе маркова B40B Elite от завода я получи със силно завишени обороти на празен ход, и чак въртеше режещата гарнитура. Случват се подобни неща и не са проблем, когато собственикът има понятие, какво се случва, и как да се коригира. Същото е и с вибрациите на празен ход - ако са много завишени оборотите ще вибрира повече. Трябва да се хване момента, в който работи равно на ниски обороти, и същевременно да не гасне. За моята златната среда е 2600-2700 об.мин. на празен ход. Максималните ми са колкото на Stihl FS-55 9000, с такива настройки идват повечето китайски мотокоси, включително деуто на близък приятел. В някои заводи, като Zomax обаче същото конструкция е настройват на 11000.

Аз се сещам за една друга хубава българска поговорка "Който има брада, той си има и гребен".
пон юни 13, 2022 7:08 pmSoviet_Soldier написа:
... Същото е и с вибрациите на празен ход - ако са много завишени оборотите ще вибрира повече.
.......
Аз се сещам за една друга хубава българска поговорка "Който има брада, той си има и гребен".
Айде де!!!
За гребена си прав.
ZMeyGorianin - майстор
Като чета какъв зор виждат някои от вибрациите на домашни коси и резачки, се сещам за миньорите. Те завалиите какво да кажат, като по десетина години "бурят" и трошат с пневматична техника, дето тежи по 50 кила :shock:
Последна промяна от ZMeyGorianin на пон юни 13, 2022 8:12 pm, променено общо 1 път.
пон юни 13, 2022 7:16 pmZMeyGorianin написа:
...се сещам за миньорите....:shock:
Само почитания и уважение.
пон юни 13, 2022 7:16 pmZMeyGorianin написа:
Като чета какъв зор виждат някой от вибрациите на домашни коси и резачки, се сещам за миньорите. Те завалиите какво да кажат, като по десетина години "бурят" и трошат с пневматична техника, дето тежи по 50 кила :shock:
Като ѝ правих първите настройки на резачката преди години, бях заснел кратко видео за приятел. Ей са се разрових из ФБ файловете и го открих, да видите, колко равно работи върху цимент, добре настроен китаец:

https://dox.abv.bg/download?id=a4da5b2e96# - Линк за сваляне

Няма нищо общо с видеото, дето Трифон бе споделил за един Парксайд, който буквално си се разхождаше от вибрациите. На мотокосата не съм снимал видео, но и тя работи супер равно.

Даже щилката от това видео не работи съвсем равно и се опитва да се мести.
Последна промяна от Soviet_Soldier на пон юни 13, 2022 7:38 pm, променено общо 1 път.
емовлаха - специалист
Това ми беше интересното за новата профи серия на немците, дигналли са и диаметъра на косене. явно и нови редуктори имат, на машините вече се гресират предавките, нов м-троник но и цените са мани мани :-D Трифоне ко да ти гледам сравнението Гарденията сигорно е 2 магарета :) това ISO 8893 нещо ми мяза като стандарт за ръчна китайска техника брадви и ръчни коси :) известните браднове имат сертификати , а останалите имат само матрици и калъпи... нямам си на идея как се допуска тази стока до пазара в Европа, на какви изисквания и сертификати отговаря това нещо и какви тестове е минало
пон юни 13, 2022 7:35 pmSoviet_Soldier написа:
Боец, сичко са мести, бъди сигурен, а няма ли вибрация, нищо не става.
Някой предложи да седнем с тебе на една маса, та;
Следващият месец излизам в отпуск, мога да отделя два дни за следното;
Купувам си 94а щилка. Купувам и оная иBCи 5200 ли беше, от танганайка.
От теб пиенето и скарата.
Някой да намери подходяща мера! Да става за палатки и да не пречим на никого!
Първи ден- пристигане, преброяване, запознаване, вработваме машинките.
Втори ден ги борим.
Правим финален банкет.
После подарявам танганайката на определен от форумна комисия нуждаещ се и всеки по пътя си.
Колкото повече хора се съберем, толкова по добре, си мисля.
Айде!

пп. Носи си ташакметъра и отвертка!
пон юни 13, 2022 8:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
Боец, сичко са мести, бъди сигурен, а няма ли вибрация, нищо не става.
Както виждаш при мен си работи равно и не обикаля по двора, което означава, че двигателя е добре балансиран. Нищо общо с това, дето някои хора тука расправят. Пак се повтарям, от китаец до китаец има разлика.

Относно 25 кубиковите, още преди да купя моята, тествах съседска 55-ца и ми е пределно ясно какво представлява. И отвертка да си носиш, и щилски тахометър дето върши същата работа, като китайския, но на 10 пъти по-висока цена, резултата ще е също толкова изненадващ за теб.

Впрочем тоя "ташакметър" за 20лв съм го свързвал и към кола, показва 1 към 1 с тахометъра на автомобила.

Същите басни съм ги чувал и за китайските резачки 45 кубика и хилавия Мс180 на Щил. На практика 45 кубиковия китаец добре настроен и с хубава верига прави аналогични резултати с МС-250, и това съм ти показвал впрочем.

Интересно като са толкова хилави и насрани тия китайци, що така режат? :lol:
Последна промяна от Soviet_Soldier на пон юни 13, 2022 8:35 pm, променено общо 1 път.
пон юни 13, 2022 8:31 pmSoviet_Soldier написа:
Пак само думи, в пространството и нищо конкретно.
Предложих нещо.
Вече имам идея за мястото и човека, който би го осигурил.
Съфорумец е.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: