Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
Цветомире, не мога да ти дам отговор. Литрите масло дет си ползвал погледни си отлаганията колко са ти , слагаш и повече масло с полусинтетика
Цветомир Димитров - специалист
То аз и не знам дали е полусинтетика това universala на мака,Трифон май преди бая време даде тази информация-взех си на хуск масло и бутам 30 грама...?
емовлаха - специалист
С тея 30мл работиш с цената на синтетика :) полусинтетика е универсала. Бачкай си с тези масла дето си почнал и си свиркай.Прави ли нещо по мака - смени ли горивен филтър, чистиш ли въздушния филтър, миеш ли я, какво обслужване и правиш на косата
чет юни 16, 2022 1:35 pmемовлаха написа:
... коси ли с нея как се представя :)
Не, не съм. Тревата, която евентуално ще я сефтоса, е подходяща за сочна салата, както предположи веднъж. Няма да е мерило за работа, а запали ли, значи ще съм доволен. Още е кашонна.

Цвето, синтетиката на Олеото е 24лв. в Бриколажа, просинта е на 17. Стотинки не съм гледал, може да е имало след точката.
Синтетиката на Хуск не зная колко струва, понеже не я намерих в цяла Варна, миналата година.
Щом си подкарал на полусинтетика, карай си така.
Абе, ако решиш да минаваш на синтетика и по 20млл., мисля няма да има проблеми никакви. Тя твоята какви нагари да има- още е нова, дето се вика.
Soviet_Soldier - специалист
чет юни 16, 2022 1:46 pmЦветомир Димитров написа:
Това важи ли за полусинтетиката?
Това са нечии предположения, но не се сещам за нито един сериозен източник, в който да е написано, че не бива да се ползва синтетика след продължително ползване на минерално масло.
Нали точно полу-синтетичното масло е точно това, минералка смесена със синтетика . . .

Ако е толкова задръстен с нагар двигателя, квото и масло да се ползва, рано или късно ще почне да се рони тоя нагар, или ще запуши ауспуха, както става най-често. Пък и нагарът не се получава просто така, дори и с минералка. Факторите да се задръсти двигателя с нагар са много, некачествено масло, предозиране на масло, често помпане на газта, зле настроен карбуратор.
чет юни 16, 2022 3:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
Просто така се е станало в конкретния случай. И минералка да беше ползвал, като е натрупало много нагар, той рано или късно почва да се рони.
чет юни 16, 2022 3:55 pmSoviet_Soldier написа:
Просто така се е станало в конкретния случай. И минералка да беше ползвал, като е натрупало много нагар, той рано или късно почва да се рони.
Специалиста не казва така, а твоето мнение нали знаеш къде да си го носиш?
Цветомир Димитров - специалист
21лв е на Хускварна ls+,създадена да работи с нискокачествени бензини дъра-бъра...бензина който ползвам верно е много гаден и смолист.
Работя с магазина на хуск във Велико Търново-досега се представят отлично,всичко имат,еконт и си ти :)
Последна промяна от Цветомир Димитров на чет юни 16, 2022 4:06 pm, променено общо 3 пъти.
чет юни 16, 2022 3:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
Специалиста не казва така, а твоето мнение нали знаеш къде да си го носиш?
Аз мнението си на никого не го налагам, за разлика от теб. Не е нужно да си специалист, а просто да имаш повече от 2 мозъчни клетки за да се сетиш, че тоя нагар щом веднъж се е появил там, дали със синтетика или с минералка ще почне да се рони.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: