пон юни 20, 2022 10:59 amdragozow написа: Аз съм пробвал и двете. Лесната смяна на корда ако е била навита на нещо всъщност не е лесна, защото не се нацелва лесно. Лично аз предпочитам да си сваля капачката, да навия и да затворя, отнема ми минута.А като издръжливост и качество на материала как е Олеото ? Чудя се дали след няколко месеца работа няма да се разхвърчат части. T45 е направена без нито един ръб. В момента ползвам такава , както и T25 , но понеже съм за нова и се чудех дали ОлеоМакската няма да е по-добро решение.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vladko33
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
емовлаха
- специалист
Владко, това за разхвърчаването на частите на кордовата глава е мн. относително. Зависи от местата дето косиш, има ли ниски стърчащи железа или разни други препядствия за каквито се сетиш, Т45х може да я сподели тази съдба дори и чисто нова да е. Като гледам зеления бутон, вдлъбнатините за пръстите дето са направени за да се навива без разглобяване, за мен лично Олео не бих я купил. Имам гаден терен това по-скоро ще ми спъва работата отколкото да я улеснява кося до дъно и ще стърже постоянно в нещо, не видях и нужния преходник за твоята резба, дава ти иначе по-дебел избор от към корда но пък нямаш нужната мощност на косата. Ако не бъркам 3.0мм или 3.3мм е златната среда на корда при теб. Споменах по-назад какви глави си купих Т45 25лв едната 80 и няколко метра корда навъртях вече на едната и още е цяла държът и шлиците вътре, със Хуск 555rxt съм а Т55х си е 100 пари, седи си нова не съм я ползвал! И да се разлетят китайските глави купувам пак такива от Драгозов и газ. Придържай се към Т45х ще имаш резерв от старата глава пружина, бутон или капачка
Трифон П.Трифонов
- майстор
LOAD&GO е с адаптори за Щил и Хуск.
kr1100
- майстор
пон юни 20, 2022 10:59 amdragozow написа: Аз съм пробвал и двете. Лесната смяна на корда ако е била навита на нещо всъщност не е лесна, защото не се нацелва лесно. Лично аз предпочитам да си сваля капачката, да навия и да затворя, отнема ми минута.+1 На Т35 кордата се реди лесно витка до витка. На Т25 е по-трудно заради тесния канал, както и на глави на много китайки.
Какво толкова се плашите от навиване на корда на глава ?? На Т35 е 8,5 м кордата , намираш средата , слагаш в жлеба и редиш едната половина и я закопчаваш в някоя от "пролуките "/ срез с отвор за закрепване на кордата .
На тези , на които ръцете са им извадени споко могат да си направят такива "пролуки" и на другата част на макарата .
Прдната седмица минах през валери и видят китайка глава копие на Т35 , но с метален битон - синия от фотото по-горе. + е ,че има и преходник М10х1,25 мм тип евро към китайки. И цена 14 и нещо, да кажем 15 лв.
Пск ще се потретя - поразен съм от алуминиевата глава при висока трева. Предимства малък диаметър на главата и трудно се завива трева. Работи с дебела кора / щатно #3мм, аз пера с #3,3 мм /. С тази галва споко се сече дебела паламида висока 70-80 см а дъртата ми коса е някъде 0,8 к.с.
@"Придържай се към Т45х ще имаш резерв от старата глава пружина, бутон или капачка"
Без капачката !!! При стържене в земя, камънак първо капачката се изтрива и шпулата - навън
Има китайски аналози на Т 35 - те се водят Т35 на които има удебелен ръб накрая на капачката в посока към земята и въпреки това пак се пробиват при триене в земя и камъчета.
Soviet_Soldier
- специалист
Така е, прокарването на кордата от единия до другия край е проблематично, защото обичайно кордата е била навита, изкривена е, и при опит да се прокара закача в отсрещната страна често. Пък и понякога кордата се къса така, че нишката остава вътре в главата, та и да е с бързо зареждане, понякога трябва да се разглоби и тя.
Главата на Олео-мак изглежда по-масивна, вероятно по-дълго ще служи. С нея окомплектоват професионалните си модели 52 кубика 2400 вата. Би трябвало главата да служи дълго, но дали е нужна чак толкова тежка за гореспоменатата Хускварна, може да се разбере само на практика.
Хубаво е, че главата на Олео-мак позволява да се работи с корда 4мм щом се коси много, но дали ще е многовато на въпросната хуска, пак трябва да се провери на практика.
Много е важен и профилът на кордата. Кръглата дава голямо съпротивление, докато тези с ръбове, като квадрат, прорязват тревата по-лесно и косата не се товари толкова. Принципно кръглата държи най-много, но и дава най-силно съпротивление. Аз лично кръгла ползвам за моя двор.
В другата ни къща при родителите ми двора е супер равен, супер излизан, коси се с косачка, а след това с тример само недостъпните места се минават. Бащата е твърдо против кръглата корда, защото разплесква краищата на тревата и пожълтявала след това. Още един значителен за педантите минус на кръглия профил. Като цяло е прав, защото когато се ползва тример само за малко /довършителни дейности, здравината на профила не е от голямо значение.
Главата на Олео-мак изглежда по-масивна, вероятно по-дълго ще служи. С нея окомплектоват професионалните си модели 52 кубика 2400 вата. Би трябвало главата да служи дълго, но дали е нужна чак толкова тежка за гореспоменатата Хускварна, може да се разбере само на практика.
Хубаво е, че главата на Олео-мак позволява да се работи с корда 4мм щом се коси много, но дали ще е многовато на въпросната хуска, пак трябва да се провери на практика.
Много е важен и профилът на кордата. Кръглата дава голямо съпротивление, докато тези с ръбове, като квадрат, прорязват тревата по-лесно и косата не се товари толкова. Принципно кръглата държи най-много, но и дава най-силно съпротивление. Аз лично кръгла ползвам за моя двор.
В другата ни къща при родителите ми двора е супер равен, супер излизан, коси се с косачка, а след това с тример само недостъпните места се минават. Бащата е твърдо против кръглата корда, защото разплесква краищата на тревата и пожълтявала след това. Още един значителен за педантите минус на кръглия профил. Като цяло е прав, защото когато се ползва тример само за малко /довършителни дейности, здравината на профила не е от голямо значение.
Alfa_D
- специалист
Селски двор, 1 декар, високи треви, бурени с диаметър на стеблото около 2 см и всякаква друга растителност.
Миналата година действах с косата, но това е самоубийствена работа и сега се колебая между електически или бензинов тример.
Видях, че има различни видове форми и диаметър на кордата и се чудя, коя е подходяща в моя случай?
Колко надеждни са банзиновите тримери? Четох, че моторите са им високооборотни и бързо се развалят, особено при по-евтините модели.
И така, ако сега трябваше да купувате и имате бюджет около 250 лв, бензинов или електрически тример ще изберете?
Миналата година действах с косата, но това е самоубийствена работа и сега се колебая между електически или бензинов тример.
Видях, че има различни видове форми и диаметър на кордата и се чудя, коя е подходяща в моя случай?
Колко надеждни са банзиновите тримери? Четох, че моторите са им високооборотни и бързо се развалят, особено при по-евтините модели.
И така, ако сега трябваше да купувате и имате бюджет около 250 лв, бензинов или електрически тример ще изберете?
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература