Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dpp - специалист
чет юни 23, 2022 6:08 pmSoviet_Soldier написа:
чет юни 23, 2022 5:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тази не е добра идея, освен ако човек не е фен на марката и знае какво може да ѝ причини- само за окрайчване, без силови изцепки.
Слаба е, но би трябвало с декар да се справи, макар и по-бавно. Пък и е с монолитен стоманен вал, а не с трос, като конкурентите Stihl FS-55 и Husqvarna 128r, без проблеми сe работи с нея с ножове. С по-мощна си е друга работа, но те са си значително по-скъпи. Най-евтината маркова и сравнително мощна, за която се сещам McCulloch B40B е 200-250лв отгоре.

Един глас от мен за McCulloch B40B!
Вече 4 година с нея - перфектна е. То си е 1:1 Husqvarna де! Един път ми се задръсти ауспуха и почистване, вече я поизрязвам повечеко и не се е задръствал! Друг проблем не съм имал!!
big_dragon - специалист
чет юни 23, 2022 3:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
.....
Две жени се срещнали и едната се похвалила.
- Мъжът ми си купи щилка Хускварна.
....
Друга се похвалил, че си купили за офиса ксерокс Канон.

В техниката има фирми, които задават стандартите в дадена област...

ПП други примери: Джип, Фадрома, Планя, Кунде (помня, когато дядо ми каваше, подай ми кундето) и т.н.
Вчера, колега ударил декар, с трева от 1 до 1.6м висока.
За целта ползвал Райдър 52 см3, като изразходвал 3.5л бензин. Това не е ли много?
Косата е на 5 години, като сериозни проблеми не е правила, освен скъсани маркучи, в резервоара.
Като причина, възможно е да е от стареещият бензин, но и качеството на маркучите.

Драконе, сещам се за Бендикс (правят и спирачки), Феродо, Климатроник.
Soviet_Soldier - специалист
пет юни 24, 2022 11:32 amТрифон П.Трифонов написа:
Вчера, колега ударил декар, с трева от 1 до 1.6м висока.
За целта ползвал Райдър 52 см3, като изразходвал 3.5л бензин. Това не е ли много?
Косата е на 5 години, като сериозни проблеми не е правила, освен скъсани маркучи, в резервоара.
Като причина, възможно е да е от стареещият бензин, но и качеството на маркучите.

Драконе, сещам се за Бендикс (правят и спирачки), Феродо, Климатроник.
https://youtu.be/vLTSeIOe-kg
емовлаха - специалист
Райдера със корда явно е косил и разхода е адекватен, по-часоворо време също е реален разхода Трифоне, това се получава при мен 480 g/kWh
Последна промяна от емовлаха на пет юни 24, 2022 10:28 pm, променено общо 2 пъти.
пет юни 24, 2022 10:06 pmемовлаха написа:
Райдера със корда явно е косил и разхода е адекватен
Диск тройка.
Заедно сме на работа, та колегата суфлира в реално време.

Софче, в праймера му има още 5см3.
Ако ще си мерим интернета, ще трябва да те разочаровам, а и тая коса не е Райдър. Все едно де, все същата ху.бавина е- важното е, че върши работа.
Колегата я ползва два пъти в годината. Миналата година има спомен за литър и половина, а сега е шокиран. Косил е над три часа. Бая запуснато е било.
Soviet_Soldier - специалист
пет юни 24, 2022 10:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Диск тройка.
Заедно сме на работа, та колегата суфлира в реално време.

Софче, в праймера му има още 5см3.
Ако ще си мерим интернета, ще трябва да те разочаровам, а и тая коса не е Райдър. Все едно де, все същата ху.бавина е- важното е, че върши работа.
Колегата я ползва два пъти в годината. Миналата година има спомен за литър и половина, а сега е шокиран. Косил е над три часа. Бая запуснато е било.
Именно! Raider или не, конструкцията под пластмасите е една и съща. Разходът е много относителен, какво ще се коси, как е настроена косата, какъв режещ инструмент е подбран, какъв терен се чисти, и кой го ползва. Към 900мл за 100 квадрата си е ок, за гъста трева до кръста. А иначе при ненастроена коса, при джунгла, където трябва да се свалят дръвчета, а пъновете им да се изравняват с земята, та да не пречат за следващото косене, вероятно и до по-голям разход може да се стигне. За нормално косене на поддържан терен, при който няма кво да се пази 3,5л за декар е троен разход, както се вижда от видеото за 52 кубиков китаец.
vladko33 - специалист
Относно разхода, мога да споделя следното ( при уговорката, че не съм замервал точно)
Косите са Хуск 323RII И 345fr , съответно 25сс хоум и 45сс профи. За обем работа декар и нещо, втората харчи с няколко стотин милилитра по-малко от първата и се справя значително по-бързо. Недостатък е единствено чувствително по-голямото тегло
емовлаха - специалист
Владко, би ли споделил ръста си и удобно ли ти е да косиш със късия вал и по-ниската ръкохватка на 345фр?

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: