ср юли 06, 2022 11:20 pmbrum написа: Потенциален проблем виждам ако влиза вода на 42, той трябва да подгрее до 45, а в същото време дебита е малък. Тогава очаквам да прегрее и ще почне да цикли в on/off режим.Ами то това малък проблем ли е? Докато строяхме къщата бях заврян сет при на жена ми баба и, та там в кухнята имаше от старите Юнги, която изгоря и аз трябваше да я сменя. Стори ми се скъпа да взема същата и реших да взема Елдомски аналог, само че избрах 4кВт, уж за по-добре (Юнгата беше 3кВт). Впоследствие разбрах, че съм направил грешка с мощността, защото не можеш да си пуснеш тънка струя, а в кухнята, че и на мивката в банята често има нужда. Хем като имаш предвид, че от водопровода постъпва студена вода - 10 градуса и трябва да я вдигнеш с 30*С, 4кВт се оказва проблем. А ако трябва да я дозагрееш с 5*С, как мислиш, 3кВт дали няма да е прекалено много? С последователно вързан двуконтурен котел няма да стане нищо. Аз затова съм сигурен, че ще пия уиски, щото първо с ТП не можеш да сгрееш бойлера (който си купил), а после с газовия котел не можеш да доподгряваш
Други проблеми има ли?