Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
reevil - специалист
Изчетох 5 страници от търсачката, но не намерих проблем като моя :(
Банята ми е с дървена дограма около 75 на 120-130см, прозорче 30 на 30 седи почти нон стоп отворено, с изключение на зимата, когато се затваря понякога. След мокрене, къпане и др. се отваря целия до изсъхване. Отгоре е гредоред и варова замазка(няма бетон по тавана), и би трябвало да се поветрява добре.
до преди 3-4 години тавана и стените над фаянса бяха боядисани с постна боя-мисля че е варова с оцветител и не е имало проблем с мухъл.
след като боядисах с уж дишащ латекс Дисповит на Лакпром се почна с мухъла и сега не знам какво да правя:(
ако изчистя мухъла с белина, саво или др. подобни и после мина с варова боя ще се премахне ли проблема за в бъдеще или веднъж като е запечатано с този скапан латекс няма оправия!?
благодаря
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Без проблем, но в доста стъргане, просто свали латекса.
vidrata - специален-специалист
Абе отговора е в главата ти а ти пускаш тема????????????????????????
Мерак,шпатула и си ти.
masterval - майстор
Щом е "ДИШАЩ" :-D латекс, опитай първо само едно постно пръскане с вар, трябва да стане.
Ако тръгнеш да сваляш латекса, ще се наложи да прешпакловаш след това.
8180 - майстор
reevil,
А сигурен ли си, че освен латекса, нищо не се променило край тази баня и обитателите? Последните 2-3 год. как беше с мухъла?
ronik - специалист
Авторът е написал, че до преди латекса, мухълът е кротувал и не е създавал проблеми :lol:

п.п. Преди ми се наложи да махам латекс от варова мазилка. Използвах ръчна телена четка, а като ми писна сложих на бормашината приставка с телена четка. Само трябва да се вмимава, че дълбае ако се натисне силно.
8180 - майстор
ronik написа:
Авторът е написал, че до преди латекса, мухълът е кротувал и не е създавал проблеми :lol:
Да, преди 4 години, аз го питам друго и за след латекса, ама...
reevil - специалист
общо взето още първата зима след латекса почна да си илиза по-малко и сега е повече и ме дразни доста :shock:
иначе промени няма даже сме по-малко, значи по-малко мокрене.
и преди и сега отопление няма.
само латекса остава заподозрян

имам още един подобен пример: стая/спалня/ с бетонни плочи, с 3 външни стени, от които една северна е била боядисана постно. много студена стая на северната стена е имало голям гардероб-мухъл е нямало никакъв, а не се е утоплявало редовно. след това "майстор" прави някакво запечатване с Ц200 и после латекс, или Ц200 в латекса, не помня. гардероба минава на западната по-топла стена, но не мухъл си тръгва яко зад гардероба и по-тавана, а от гардероба до стената има към 15см разтояние :|
май и там ще пада стъргане :?
8180 - майстор
reevil написа:
общо взето още първата зима след латекса почна да си илиза по-малко и сега е повече и ме дразни доста :shock:
иначе промени няма даже сме по-малко, значи по-малко мокрене.
и преди и сега отопление няма.
само латекса остава заподозрян
ОК! Ти го гледашаш, ти му береш грижата.
По моите педстави вар/латекс не променят условията за образуване на конденз. Само "визията" - варта го попива донякъде и не се вижда.
Възможно е обаче, варта да не "кефи" гъбите - нещо дезинфектант да се явява, но не съм в час.
Дано намериш правилното решение.

Тема "мухъл заради латекс, с какво да го оправя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: