вт юли 26, 2022 3:37 pmoberst написа:Oberst, не съм сигурен, че те разбрах, но като цяло някак си много форсминорно ми звучиш, аха-аха на умряловт юли 26, 2022 1:48 pmКумчо Вълчо написа: Със сопи. В краен случай с големи сопи, че нежните революции доказано не дават резултати. Тъкмо обратното, проверено и доказано е вече. За съжаление. Между другото, покрай вица се сетих, че по едно време много ми беше харесала арменската демокрация назад във времето, мисля че през 1999г. беше.Сопите са умряла работа. Франсетата са приели присърце трактата на хуманиста д-р Гилотен срещу корупцията, пиянството и жестокостта на палачите, та са измислили промишлено приспособление, което да дава криво-ляво стандартизиран резултат - предвестник на ISO стандартите. И в крайна сметка кво? Пак свинщини и накрая "оти ручахме жабетата". Холандците пък и те - през 17-ти век си изяли ритуално министър председателя и... брат му - кулинарна форма на протест, един вид. И пак кой знае какво не се е поправило. Тези неща нямат голям възпиращ ефект, щото е пълно с грандомани без самооценка, които си мислят, че на тях ще им се размине и то наистина почти винаги се разминава. Назрее ли работата и настане ли революционна обстановка, значи "общественият договор" е окончателно нарушен и всичко трябва да се рути до основи, пък после - "арабска пролет". Виж ги онези след като грабнаха не сопи, ами ДШКта, РПГта и подобни и кво стана? Само провалени държави накрая.
Под арменска демокрация имаш предвид онзи с автомата в парламента ли? След онази случка на няколко пъти съм ходил в Ереван и е такава умряла работа, че файда не е имало никаква - за мястото на всеки гръмнат чака опашка от нови 100 мераклии.