чет юли 28, 2022 10:28 pmТрифон П.Трифонов написа: Никакво пръскане, естествено- тук сме облагодетелстван регион, плувецо.Ясно,добре сте вий от Варна и наоколо,явно морския климат се отразява добре.

чет юли 28, 2022 10:28 pmТрифон П.Трифонов написа: Никакво пръскане, естествено- тук сме облагодетелстван регион, плувецо.Ясно,добре сте вий от Варна и наоколо,явно морския климат се отразява добре.
пет юли 29, 2022 6:35 ampreslav написа: не знам как поливките влияят на това заболяване."Върховото гниене по плодовете на доматите е неинфекциозно заболяване. Растенията, които се отглеждат при нормален поливен режим, не се развиват буйно и плодовете им не страдат от върхово гниене. Обратно, растенията, които се отглеждат при висока влажност на почвата, са по-буйни и с по-сочни тъкани. Именно техните плодове при засушаване страдат по-силно от върхово гниене. Това обяснява защо растенията, подложени на режим от последователно преовлажняване и засушаване, страдат силно от това заболяване."
.......Да не бъркате някое гъбично заболяване с върхово гниене?
чет авг 04, 2022 2:13 pmpeps написа: Но докато чупех ластарите нагоре, видях нещо, което никога не съм виждал.Близна ли го?
Сока от стеблото има червеникав цвят, все едно кървав сок:
296628511_1492591157880703_5094942334032424635_n.jpg
Не знам дали е нормално, търсих информация, но нищо не намирам.
Ако някой знае нещо, ще помоля за помощ![]()
чет авг 04, 2022 9:25 pmkr1100 написа: за Влахчето - освен Калцинита има за пръскане Калциева основа / става и за грозде/ Забр. цената на 1 л , но н е нещо фрапиращо.Не съм пръскал с нищо.Приложих метода клин клин избива,ама последния остава....
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: