Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Andri01 - майстор
На газколонка за леки коли е недопустимо зареждането на битови бутилки! Има си закони!! Отделно, че е опасно и няма как да има извод за битови бутилки на същата колонка - цената е различна!!!
MamaMy - майстор
За цената на битовата газ въпроса е много спорен. Би трябвало да е по-евтина. Ако е така никой няма да ходи на бензиностанция с бутилка. Проблема е, че собствениците на газстанции с кантар тихомълком си прибират акциза в джобчето. На кантар зареждането струва колкото и на колонка. Гледам, че на газстанцията с кантара не са се наредили коли въпреки, че зареждат и такива. Явно всичко е далавера. Оборотните бутилки също излизат на дебелата цена. В същото време за битовата газ няма отстъпката от 25 ст. на литър. Някой здраво :^o
Спомням си едни години преди капитализма когато масово пред блоковете се преливаха бутилки. Имаше доставка на битова газ, а нямаше автомобилна. Явно не е това начина за компенсиране на населението и стимулиране на потребителите. Поне официално да изравнят цената. За съжаление, ние като щрауси си навираме главите в пясъка, а гъзовете ни са се лъснали и ни онождат от всякъде. Трябва да сме единни като гърците и да протестираме за всичко.
пет авг 26, 2022 7:09 pmAndri01 написа:
На газколонка за леки коли е недопустимо зареждането на битови бутилки! Има си закони!! Отделно, че е опасно и няма как да има извод за битови бутилки на същата колонка - цената е различна!!!
Кой каза "битови бутилки"?
Имам си спецЕална.
brassSob - специалист
пет авг 26, 2022 6:35 pmiliya_i написа:
пет авг 26, 2022 5:10 pmшоп написа:
.... или не закопая 1 тон резервоар в земята не бих го пуснал в експлоатация.
Шопе, това не противоречи ли на противопожарните правила?
Резервоар за пропан-бутан под земята...
И в момента се зарежда 1.12 лв. за литър или 2 лв. за кг. Според мен е оферта, поне за момента.
brum - майстор
пет авг 26, 2022 8:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имам си спецЕална.
Което не прави законно ползването на газ от газовата колонка за битови цели. Ако съм в грешка обясни как заобикаляш закона без да го нарушаваш.

Тоя тарикатлък да пълня газ за битови цели на газовата колонка съм го играл преди години. Имах джипка само на газ. С цел да не остана на къра без гориво имаше пневматична бърза връзка на която можеше да се закачи външна битова бутилка. Връзката работеше и в двете посоки. Ама това бяха простотии, щото нямаш гаранция до къде е пълна бутилката и може да стане сакатлък.
пет авг 26, 2022 9:18 pmbrum написа:
пет авг 26, 2022 8:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имам си спецЕална.
Което не прави законно ползването на газ от газовата колонка за битови цели. Ако съм в грешка обясни как заобикаляш закона без да го нарушаваш.

Тоя тарикатлък да пълня газ за битови цели на газовата колонка съм го играл преди години. Имах джипка само на газ. С цел да не остана на къра без гориво имаше пневматична бърза връзка на която можеше да се закачи външна битова бутилка. Връзката работеше и в двете посоки. Ама това бяха простотии, щото нямаш гаранция до къде е пълна бутилката и може да стане сакатлък.
Бръме, кефиш.
Щом апострофираш, сам трябва да намериш доказателство, за да ме уличиш в "заобикаляне на закона".
Инак си е обикновена клевета.
Напълно законен съм. Има си и цена.
brum - майстор
Е па сподели де. Каква е тази специална бутилка :) .

Че съм на промишлен ток още и зимата ако закъса работата може да ги викна да преправят котела на пропан-бутан.
пет авг 26, 2022 9:30 pmbrum написа:
Е па сподели де. Каква е тази специална бутилка :) .

Че съм на промишлен ток още и зимата ако закъса работата може да ги викна да преправят котела на пропан-бутан.
Като ми мине.
Сега се чувствам наклеветен и омерзен,хаха.
brum - майстор
Извинявам се ако съм те засегнал :) .
пет авг 26, 2022 9:34 pmbrum написа:
Извинявам се ако съм те засегнал :) .
Да бе!!!
Бутилка с мултиклапан.
Споделих, че си има цена.

Тема "Отопление с Газов проточен Бойлер Пропан - Бутан" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: