Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
съб сеп 03, 2022 7:22 amborchoyor написа:
По съвети на майстори, Трифоне, имам 2 резервни карба и още куп части. Понякога човек вика неволята па натам знаеш.
Така е. Майната им на парите, здраве да е и важното, че машината ти работи!
Само не казвай, че е било от бобината, лулите, кабела или свещта!
borchoyor - специалист
съб сеп 03, 2022 7:38 amТрифон П.Трифонов написа:
По съвети на майстори, Трифоне, имам 2 резервни карба и още куп части. Понякога човек вика неволята па натам знаеш.
Не е от бобината, макар че и нея ме съветваха да сменя.
емовлаха - специалист
Трифоне, логично ако помислим М-троника е отчитал ниско налягане в цилиндъра отам е била богатата смес за да предпази двигателя от задиране и ограничението на бобината също от там е дошло, затова са му сменили и семерингите в сервиза и греда. За съжаление висока е цената на истината... Сервизното обслужване кръгла 0
borchoyor - специалист
съб сеп 03, 2022 9:21 amемовлаха написа:
Трифоне, логично ако помислим М-троника е отчитал ниско налягане в цилиндъра отам е била богатата смес за да предпази двигателя от задиране и ограничението на бобината също от там е дошло, затова са му сменили и семерингите в сервиза и греда. За съжаление висока е цената на истината... Сервизното обслужване кръгла 0
След смяната на семерингите и първи полусрез тотално спря, освен на смукач де. Но не е в тях проблема.
Ко? Къде разположен тоя дигитален манометър? Ако има барометър, то той ще консултира относно атмосферното налягане, за да коригира сместа.
На мен що ми обясняваш неща, дето не ме интересуват? Имам предвид, че или ще съветваш Борчо или ще пишеш за бъдещите потребители, а ти конкретно- Трифоне!

Последно- вече работи или "тотално спря"? Последното е в сегашното настояще, а аз съм объркан.

По скоро, един компютър би се объркал от грешна информация за температура.
Сензора паткясал, отчита ниска температура, компа командва богата смес, машината в средата на Сахара.
Другият, по вероятен сценарий е да отчита по висока температура, от околната, в следствие на което обеднява сместа, а машината не може да работи, освен на смукач и то за кратко, понеже загрява до нормална Т и започва да дави.
borchoyor - специалист
съб сеп 03, 2022 12:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ко? Къде разположен тоя дигитален манометър?
На мен що ми обясняваш неща, дето не ме интересуват? Имам предвид, че или ще съветваш Борчо или ще пишеш за бъдещите потребители, а ти конкретно- Трифоне!

Последно- вече работи или "тотално спря"? Последното е в сегашното настояще, а аз съм объркан.

По скоро, един компютър би се объркал от грешна информация за температура.
Сензора паткясал, отчита ниска температура, компа командва богата смес, машината в средата на Сахара.
Другият, по вероятен сценарий е да отчита висока температура, от околната, в следствие на което обеднява сместа, а машината не може да работи, освен на смукач и то за кратко, понеже загрява до нормална Т и започва да дави.
Преди около година ми смениха семеринги, тогава започна проблема. След това пак карб, нищо. Както писа влаха нула сервизно обслужване. Та като не стана с неволята.... Ако те интересува, мога да ти пратя service manual за 241 от 20102011. Знам че имаш такава, не знам от коя година е, моята е 2011.
съб сеп 03, 2022 12:50 pmborchoyor написа:
... имаш такава, не знам от коя година е, моята е 2011.
"Stihl MS 241 CM, 241 C-MQ (2014 – 2018)"
https://www.sawinery.net/stihl-chainsaw-models-by-year/

Моята е 11.2016г. На спирачката е етикета с година, модел и т.н.

Това сякаш е по вярното.
MS 241 C-M M-TRONIC C-BEMQVW 5,0+? 2011-
http://wiki.motorsaegen-portal.de/index ... edirect=no
емовлаха - специалист
Сгрешеният софт това ли ти се оказа проблема ? Обърках за налягането Трифоне, исках да го изкоментираме щото ти беше писал.
съб сеп 03, 2022 4:28 pmемовлаха написа:
Сгрешеният софт това ли ти се оказа проблема ? Обърках за налягането Трифоне, исках да го изкоментираме щото ти беше писал.
Нещо се опитваш да ми вмениш, май.
Няма как да съм написал нещо, което не съм сънувал.
Все пак, щом си спомняш, че съм писал, ще се радвам да го цитираш- за налягането в цилиндЪра.
Може да го коментираме, но ни миришат сандалите за подобна технология.
Японците само това чакат- да напишат още педесе карти, само за налягането при различните режими. Отделно за Европа, Щатите и Канада...
borchoyor - специалист
съб сеп 03, 2022 1:57 pmТрифон П.Трифонов написа:
съб сеп 03, 2022 12:50 pmborchoyor написа:
... имаш такава, не знам от коя година е, моята е 2011.
"Stihl MS 241 CM, 241 C-MQ (2014 – 2018)"
https://www.sawinery.net/stihl-chainsaw-models-by-year/

Моята е 11.2016г. На спирачката е етикета с година, модел и т.н.

Това сякаш е по вярното.
MS 241 C-M M-TRONIC C-BEMQVW 5,0+? 2011-
http://wiki.motorsae отgen-portal.de/index.php?title=STIHL_-_MOTORS%C3%84GEN_VON_1929_-_heute&redirect=no
Твоята е сигурно с мтроник 3.0, моята е от първите.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: