Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Аз да зема да напрая кафе на пясък, чи да изпийм по една?

Ти нямаш спиране бе, градско!
Ал_ - специалист
За пръв път оползотворявам смокинята на 100 %. Днес потекоха първите 12 л течно сладко. Има материал за още толкова
нед сеп 18, 2022 7:28 pmАл_ написа:
За пръв път оползотворявам смокинята на 100 %. Днес потекоха първите 12 л течно сладко. Има материал за още толкова
Оххххх, дано е станала......!!!
Отваряш бутилка и в стаята се разнася божествено ухание.
Тая година пасувам смокините, но завиждам благородно.

Специално за смокинята, от друг форум научих "техниката".
Понеже не зреят едновременно, обираш и във фризера. После е ясно.
Тази година за пръв път приложих добавянето на материал, но все пак периодът не трябва да е голям. С кайсията ми се получи перфектно.
Ал_ - специалист
Ти пък, при наличието на куриерски фирми ще завиждаш. Тъкмо да кажеш получила ли се е, че аз ракия не пия. Само да се облагороди и да си разкрие характера. Процеса на ферментация го спирам със захар
Между другото, покрай овошките, които смяташ да садиш, ако имаш място хич не се чуди и някой друг лешник да сложиш.
kr1100 - майстор
нед сеп 18, 2022 7:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Специално за смокинята, от друг форум научих "техниката".
Я пак от кого ? :wink:
kr1100 - майстор
нед сеп 18, 2022 8:24 pmАл_ написа:
..Между другото, покрай овошките, които смяташ да садиш, ако имаш място хич не се чуди и някой друг лешник да сложиш.
Само в някой отдалечен край. И ако му се падне сорт дребен , ама много дребен и адски костелив ?
А ти знаеш ли как се корени лешник ?? Коренищата са му поне 2 куб .м .
нед сеп 18, 2022 8:48 pmkr1100 написа:
нед сеп 18, 2022 7:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Специално за смокинята, от друг форум научих "техниката".
Я пак от кого ? :wink:
Хм, ще прощаваш, градско! Забравил съм, затуй тъй писах.
Значи, след тактично напомняне, както се оказа и признах, техниката съм усвоил от Порицаващият и с право, небезизвестния на всички ни, хахаааа.....
kr1100, за което Благодаря!

Градско, новия модел яде ли смокини? Тая година, моя Рошко си отяде- имаме две по трасето за разходка. Даже си отбира внимателно.
Ал_ - специалист
нед сеп 18, 2022 8:51 pmkr1100 написа:
И ако му се падне сорт дребен , ама много дребен и адски костелив ?
Прав си. И аз така - нар взех, пък накрая жълъди брах
kr1100 - майстор
нед сеп 18, 2022 8:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
@ Градско, новия модел яде ли смокини? Тая година, моя Рошко си отяде- имаме две по трасето за разходка. Даже си отбира внимателно.
Не. Ходи и си намира лешници и орехи .троши и плющи. Ама ми носи постоянно паднали круши, ябълки, дюли в краката. :?
Тъй почти свъ. със сладкото от бяло грозде / ама индрише никс никъде. Намерих зърна от карамфил обаче/.
Днес дообрах безсемковото - аз режа дръжката на чепката и 4 оси ми отмъкват чепката от ръцете и отлитат с нея :roll: . 5 тата налита да ме кълве. :-D

Днес 1 чувал дюли от земята и няма и 20 скъсани от дърветата. Ябълки същара работа. Утре събирам от дърветата и в чували. 2 кофи 20л дренки и тук там смокини и някоя круша - директно в бидонЯ. Посъбрах лешници и бадеми нападали докато е Ок с валежа.
Готвя се да ги нося за сок дюлите и ябълките.
kr1100 - майстор
Пак не ми спори. Мотая се като муха без глава от 22 ри. Започвам да правя нещо и спирам - отнасям се в мисли.
Пак ми се въртят мисли да се гръмна вече за 3 ти път.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: