Иначе ето тук имам статистика на консумацията от ел. преносната мрежа. ФЕЦ е пуснат на 17 март ако не се лъжа, след пускането и за момент не съм мислил дали още малко да не задържа преди да пусна климатика

Вкарах малко логика в подгряването на бойлера и на разни други консуматори и нещата засега ми изгледат добре. Обмислям и на ел. бойлер да вържа още един последователно. Идеята е първият бойлер да е буферен съд със серпентина който е вързан към термопомпата. Така ТП подгрява едни 100л и те се подават към вторият бойлер на който си има ел. нагревател. Когато температурата във вторият падне под някакво ниво тогава ще се включва нагревателя. Когато няма консумация на топла вода, тогава пък бойлера който е само със серпентина ще играе ролята на буфер към ТП. две в едно или поне така си мисля, че ще стане.
Направих си и едноосна конструкция която да "следи" слънцето. Отново от китайците си купих контролер с който да движа конструкцията на панелите, но не ми остава време да измисля някакъв мотор който да я движи, но всичко с времето си. Когато я пусна в действие ще споделя какъв е крайният резултат.