съб сеп 03, 2022 8:40 pmborchoyor написа: Твоята е сигурно с мтроник 3.0, моята е от първите.Нямам представа, но ако ми затрабва инфо, тебе ше питам.
Ако се криеш, поръчвам те на жената- в момента е у Разлоч.
съб сеп 03, 2022 8:40 pmborchoyor написа: Твоята е сигурно с мтроник 3.0, моята е от първите.Нямам представа, но ако ми затрабва инфо, тебе ше питам.
пон окт 10, 2022 12:26 ammiro2210 написа: Здравейте! Вчера си купих една моторна коса Деу и като тръгнах да разреждам бензин/масло ме учуди, че се разрежда 25:1Пишат 25:1 брандовете, които, или не предлагат свое масло, или предлагат свое, но некачествено и трябва да се компенсира с количество. Имам близък приятел, който ползва към 3 години 52 кубикова моторна коса Daewoo и меша за всичките си бензинови инструменти 40:1, това включва моторна помпа Raider и верижен трион Stihl MS-180. С това Daewoo изчисти с диск 40т пъновете от лози останали по имота, не е жалена косата в пропорция 40:1. Беше по-рано лозе, сега е насадил овошки и има кошери с пчели там.
Някой може ли да ми каже защо се налага да се слага толкова много масло, че не можах да намеря информация в нета?
По принцип за всички двутактови двигатели го дават 50:1, единствено за Щил тримери видях, че го дават 50:1(с тяхното масло) или 25:1 ако се ползва друго двутактово масло.
пон окт 10, 2022 1:18 amSoviet_Soldier написа:Ясно, благодаря! Аз имам резачка Хускварна и ползвам тяхното двутактово масло за нея и за 125см³ кросов мотор в съотношение 40/50:1пон окт 10, 2022 12:26 ammiro2210 написа: Здравейте! Вчера си купих една моторна коса Деу и като тръгнах да разреждам бензин/масло ме учуди, че се разрежда 25:1Пишат 25:1 брандовете, които, или не предлагат свое масло, или предлагат свое, но некачествено и трябва да се компенсира с количество. Имам близък приятел, който ползва към 3 години 52 кубикова моторна коса Daewoo и меша за всичките си бензинови инструменти 40:1, това включва моторна помпа Raider и верижен трион Stihl MS-180. С това Daewoo изчисти с диск 40т пъновете от лози останали по имота, не е жалена косата в пропорция 40:1. Беше по-рано лозе, сега е насадил овошки и има кошери с пчели там.
Някой може ли да ми каже защо се налага да се слага толкова много масло, че не можах да намеря информация в нета?
По принцип за всички двутактови двигатели го дават 50:1, единствено за Щил тримери видях, че го дават 50:1(с тяхното масло) или 25:1 ако се ползва друго двутактово масло.
пон окт 10, 2022 2:57 ammiro2210 написа: Ясно, благодаря! Аз имам резачка Хускварна и ползвам тяхното двутактово масло за нея и за 125см³ кросов мотор в съотношение 40/50:1И аз имах подобни подозрения, понеже имам моторна коса и верижен трион на Raider, за тях се препоръчва също уж 25:1, но косата специално откакто е купена не е виждала толкова масло. Първите няколко литра сипвах 40:1, а след това си карам колкото се препоръчва на опаковката Stihl HP Ultra 50:1 и нямам проблеми, нито с резачката, нито с моторната коса. Моторната коса е по-нова, но повече се ползва, поддържам около 1,5 декара с нея, работи си без забележка вече това трябва да ѝ е четвърти завършен сезон.
Което според мен е достатъчно за всеки двутактов двигател от опита ми до сега с мотоциклети и резачки. Но тая марка ме учуди, за момент си го обясних така, че явно толкова са меки вътре чарковете,че има трябва толкова масло за да не се изтъркат за 2 дни![]()
![]()
пон окт 10, 2022 10:23 amdragozow написа: 20 - 25 мл на литър масло, но трябва да е хубаво, желателно е Husqvarna, Stihl, OleoMac и други, които се намират у нас, но не най-евтините минерални.Здравейте, предстои ми да купя бензинов свредел Rider , двигателчето е 50 и нещо кубиково китайче. На резервоара и на него пише да се смесва 25:1 . Важи ли написаното по-горе 20-25мл. на литър при положение, че смятам да го ползвам с Husqvarna LS+ ?
ср окт 12, 2022 8:47 amvladko33 написа:Важи, двигателят е абсолютно същия 52 кубиков, като при мотокосите и мотопомпите, само резервоара е обърнат и не е взаимозаменяем с техните.
Здравейте, предстои ми да купя бензинов свредел Rider , двигателчето е 50 и нещо кубиково китайче. На резервоара и на него пише да се смесва 25:1 . Важи ли написаното по-горе 20-25мл. на литър при положение, че смятам да го ползвам с Husqvarna LS+ ?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: