вт окт 11, 2022 11:12 amBLUEPUPIL написа:Аз не се сещам да се е коментирало къща от дърво с дървена дограма, врати и подова настилка, какво да коментираме останалото.
Когато някой каже, че ще прави дървена
къща аз си представям истинско дърво а не
дървесни продукти рожби на химическата
индустрия.
пон окт 10, 2022 9:28 pmPIP написа:пон окт 10, 2022 2:19 pmnabi написа:Това с перфорирането е несериозно, не става дума за два листа, освен това ще се компрометира шумоизолацията, която и без ова е лоша при дървените къщи. Най-добре е шперпалт, но не ламиниран, а най-евтино с осб. Илюзия е, че дървена къща е по-евтино от масивното строителство в България, ако се прави както трябва.пон окт 10, 2022 9:15 amPIP написа: Ако ще я правиш сам с панели ще ти е по-трудно, защото ще трябва да вдигаш греди и плоскост, отделно трябва повече внимание и смятане. Направи конструкцията съобразена с платната (дели ги на 3 център) укрепи с диагонали и след това кови шперплата. Според мен тоя шперплат не е за тая работа и най-добре да го смениш с каквото и да е друго и щом ще е на два етажа ползвай 15х5 греди поне за първия етажа. Ако толкова държиш да ползваш тоя шперплат го ползвай за подовете на двата етажа, но не за стените, там е хубаво всеки следващ слой от вътре на вън да е с по-добра влагопропускливост и не е добре той да е отвън.Здравеите прав сте че с панелите по трудно ще се работи и маи ще се вдигат стените и тогава панелите ,като гледам из нета повечето родни строители правят точно това.казвате щерплата ме става какво да е тогава .някои предложи да го перфорирам за да може да минава влагата това не е ли авариен вариант.