чет ное 10, 2022 8:22 pmKakvidich написа: Трифка, нямам шапка, а смятах да сложа, но май няма да слагам!Друго имах предвид. Зависи от Баш майстора и поведението ти, относно капризите му.
Евентуално.
чет ное 10, 2022 8:22 pmKakvidich написа: Трифка, нямам шапка, а смятах да сложа, но май няма да слагам!Друго имах предвид. Зависи от Баш майстора и поведението ти, относно капризите му.
чет ное 10, 2022 8:25 pmТрифон П.Трифонов написа:Какво поведение... Държа се винаги любезно, но като има проблем не мълча. А и Баш майстора ми взе 600лв от Бургас до Китен за доставка монтаж и там частите... Което от всякъде си е бая . И не съм гъкнал, платих си без да се правя на циганин. В къщи го постещнах като гост, а не като майстор.чет ное 10, 2022 8:22 pmKakvidich написа: Трифка, нямам шапка, а смятах да сложа, но май няма да слагам!Друго имах предвид. Зависи от Баш майстора и поведението ти, относно капризите му.
Евентуално.
чет ное 10, 2022 9:13 pmТрифон П.Трифонов написа:Първо не съм правил аз комина а майсторите, които стеоиха къщата 2009г. До миналата година я давахме на туристи. Аз само го изолирах външно тоя комин.чет ное 10, 2022 9:05 pmKakvidich написа:Оффф, това беше шега- полушега.
От къде да знам, че ти си си майсторил комина?!
Изходих от презумпцията, че някой Баш майстор може да го е правил, по аналогия на култовият филм.
Това тафче, у ред ли е долният му край?
чет ное 10, 2022 9:13 pmТрифон П.Трифонов написа:А според теб Трифка, дали заради късите кюнци и 2 колена става така да пуши, а защо при 7 8 приятели е така и с по шибани комини и грам не им пуши...чет ное 10, 2022 9:05 pmKakvidich написа:Оффф, това беше шега- полушега.
От къде да знам, че ти си си майсторил комина?!
Изходих от презумпцията, че някой Баш майстор може да го е правил, по аналогия на култовият филм.
Това тафче, у ред ли е долният му край?
чет ное 10, 2022 9:46 pmТрифон П.Трифонов написа: Не е заради късите кюнци и колената.Ами, след като толкова го лепих тоя боклук не ми се ще да вадя 2 3 метра тръба през хола на терасата .... Бахти циганската работа ще стане. А комина го гледах поне 3 пъти... Няма кривка, няма чупка, няма процеп идеално прав, няма от къде да взема въздух.. НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ, ОСВЕН ЧЕ ПЕЧКАТА НЕЩО Е БЪГАВА... НЕ ЗНАМ ... ЩЕ ВИКНА И КОМИНОЧИСТАЧ С КАМЕРА ДА МИНЕ ДА ОГЛЕДАМЕ.. АМА НАДАЛИ ЩЕ ВИДИ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е РЕДНО... И с това се изчерпвам... Освен Теифка да ти поема пътните да се разходиш да видиш и ти...
Има му нещо на комина ти и не, че няма тяга, а сякаш е запушен.
Виждал съм котел без димоход- направо в комина. Е, няма колена, ама...
Инак, винаги, или почти винаги си е с две колена димохода.
Мистерия някаква.
Няма толкова херметизиран пелетарник, като твоя и си не пушат.
Моя даже си има кръгло капаче на горния капак, та от него си гледах пламъка и си правех настройките. То, ако комина не ми теглеше, да бях стоял на студено толко зими, че с пушек не бива работата.
Гледай го тоя комин от горе до долу!
В краен случай, що пък да не подходиш както Калин посъветва?
Изкарай му оджака през пенджерето, нищо че ще заприлича къщата ти на гурбетчийски фургон!
За пробата само де, хаха.
Силенцио, те са си къси, а и тук има фен.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: