Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет ное 10, 2022 8:22 pmKakvidich написа:
Трифка, нямам шапка, а смятах да сложа, но май няма да слагам!
Друго имах предвид. Зависи от Баш майстора и поведението ти, относно капризите му.
Евентуално.
Kakvidich - специалист
Към всички!
Комина не е ползван, писал съм. Комина го тествах с цигара, свещ и запален вестник в избата и горе на моя етаж. Дърпа яко. С отворени прозорци и врата на 2м от нея пак пуши. Комина е с бетонено блокче и измазан прав без фуги и изолиран от мен! Също така е над билото. Та след всички ваши съвети, какво направих ..
Минах абсолютно всички възможни места от където може да пуши с алуминиева лента. Това включва кюнци, изход печка, фугите на съда с вентилатора, ревизионния му капак, както и датчика за димните, че и от него изпушваше. Е наблюдавам 3-4 часа вече и май не къди вече. Но след всичко това то стана бахти сторенята, но поне имам някакъв напредък. А, и помещението е 43 м2 където е печката.
Стигнах до заключение, че когато правих ремонта пробих дупките в стената ниско, защото видях доста мои приятели че така са направили и нямат проблем с пушаци и се получи следното.
Исках да влезна директно в комина, но се оказа че пред него има залепена колона и затова дупчих до нея за да я заобиколя и стана следното .
Излизам от печката с тетка с тафче, имам вертикал 30см кюнец, после коляно, пак 35см кюнец, пак коляно и още 20см кюнец и в комина. Та цялото това къдене може би е от това, че излизайки с тетка става някакво съпротивление и комбинирано само с 30см кюнец вертикал, при препоръчани от Грейко(в последствие видях иначе нямаше да дупча ниско стената)не може да изтласка дима тоя вентилатор .. не знам не знам.. но всичко залепих с тая алуминиева лента, защото от всички изброени по горе места пушеше.
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 8:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 10, 2022 8:22 pmKakvidich написа:
Трифка, нямам шапка, а смятах да сложа, но май няма да слагам!
Друго имах предвид. Зависи от Баш майстора и поведението ти, относно капризите му.
Евентуално.
Какво поведение... Държа се винаги любезно, но като има проблем не мълча. А и Баш майстора ми взе 600лв от Бургас до Китен за доставка монтаж и там частите... Което от всякъде си е бая . И не съм гъкнал, платих си без да се правя на циганин. В къщи го постещнах като гост, а не като майстор.
чет ное 10, 2022 9:05 pmKakvidich написа:
Оффф, това беше шега- полушега.
От къде да знам, че ти си си майсторил комина?!
Изходих от презумпцията, че някой Баш майстор може да го е правил, по аналогия на култовият филм.

Това тафче, у ред ли е долният му край?
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 9:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
Изходих от презумпцията, че някой Баш майстор може да го е правил, по аналогия на култовият филм.

Първо не съм правил аз комина а майсторите, които стеоиха къщата 2009г. До миналата година я давахме на туристи. Аз само го изолирах външно тоя комин.
А за тафчето. Според инсталатора, който го сложи уж е наред, каквото и да означава това, но него понеже ще го вадя по често да чистя само със силокон голепнах, че и то пушеше.... Хаха... :supz:
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 9:13 pmТрифон П.Трифонов написа:

А според теб Трифка, дали заради късите кюнци и 2 колена става така да пуши, а защо при 7 8 приятели е така и с по шибани комини и грам не им пуши...
silent - майстор
Кюнците трябва да са максимално къси с минимум чупки и минимум хоризонтална част която да е под лек наклон.
Не е заради късите кюнци и колената.
Има му нещо на комина ти и не, че няма тяга, а сякаш е запушен.
Виждал съм котел без димоход- направо в комина. Е, няма колена, ама...
Инак, винаги, или почти винаги си е с две колена димохода.
Мистерия някаква.
Няма толкова херметизиран пелетарник, като твоя и си не пушат.
Моя даже си има кръгло капаче на горния капак, та от него си гледах пламъка и си правех настройките. То, ако комина не ми теглеше, да бях стоял на студено толко зими, че с пушек не бива работата.

Гледай го тоя комин от горе до долу!
В краен случай, що пък да не подходиш както Калин посъветва?
Изкарай му оджака през пенджерето, нищо че ще заприлича къщата ти на гурбетчийски фургон!
За пробата само де, хаха.

Силенцио, те са си къси, а и тук има фен.
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 9:46 pmsilent написа:
Кюнците трябва да са максимално къси с минимум чупки и минимум хоризонтална част която да е под лек наклон.
И според това, което написах за моите кюнци, как са къси, дълги, много чупки?
Kakvidich - специалист
чет ное 10, 2022 9:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не е заради късите кюнци и колената.
Има му нещо на комина ти и не, че няма тяга, а сякаш е запушен.
Виждал съм котел без димоход- направо в комина. Е, няма колена, ама...
Инак, винаги, или почти винаги си е с две колена димохода.
Мистерия някаква.
Няма толкова херметизиран пелетарник, като твоя и си не пушат.
Моя даже си има кръгло капаче на горния капак, та от него си гледах пламъка и си правех настройките. То, ако комина не ми теглеше, да бях стоял на студено толко зими, че с пушек не бива работата.

Гледай го тоя комин от горе до долу!
В краен случай, що пък да не подходиш както Калин посъветва?
Изкарай му оджака през пенджерето, нищо че ще заприлича къщата ти на гурбетчийски фургон!
За пробата само де, хаха.

Силенцио, те са си къси, а и тук има фен.
Ами, след като толкова го лепих тоя боклук не ми се ще да вадя 2 3 метра тръба през хола на терасата .... Бахти циганската работа ще стане. А комина го гледах поне 3 пъти... Няма кривка, няма чупка, няма процеп идеално прав, няма от къде да взема въздух.. НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ, ОСВЕН ЧЕ ПЕЧКАТА НЕЩО Е БЪГАВА... НЕ ЗНАМ ... ЩЕ ВИКНА И КОМИНОЧИСТАЧ С КАМЕРА ДА МИНЕ ДА ОГЛЕДАМЕ.. АМА НАДАЛИ ЩЕ ВИДИ НЕЩО, КОЕТО НЕ Е РЕДНО... И с това се изчерпвам... Освен Теифка да ти поема пътните да се разходиш да видиш и ти...

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: