Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
чет ное 10, 2022 7:33 amkozl написа:
Аз се напатих с 10 броя закупени от Кауфланд или от Лидл, не помня, но бяха на промоционални цени. А и за "късмет" затрих касовата бележка и така загубих гаранцията. Същевременно има от същата марка, купувани доста отдавна на цени когато бяха по към 9 лева и си светят още.
И доста О-срам халогенни смених на предишната кола, докато се откажа от марката и минах на Хела.
Требе да падат крушите, за да не падне дървото що ги ражда :-D
Аз пък точно наобратното. Закупих 3 кашончета + оше 4-5 единични. Толкова бяха останали дневна бяла светлина. Смених на целия апартамент + входа и няколко на село. От същата промоция по 3 лева. До сега нямам нито една изгоряла. На предната ми работа бяха вдигнали ръце от ментаци. Където сложих лед Осрам не повторих. Дори се принудих с перманент да пиша по корпуса "Крадени от..... и датата на закупуване" за да следим гаранцията защото започнаха да ги подменят с разни Вито боклуци през почивните дни. В тоалетните се наложи да лепя плафоните с полиуретан. Крадливо племе сме си.
Mermaid - помощник
пет ное 11, 2022 1:24 amHoвoceлckи написа:
Ясно беше от самото начало, че си знаеш, че проблема е в майстора ти. Само ти трябваше потвърждение от някого. Е - получи го ... от някого. Викай го пак този майстор, заври го в кучи гъз, но да направи каквото трябва за да спрат да ти горят крушките. Ако въпреки всичко не се справи, повикай Lutchezar. Той на всяка цена ще направи, така че повече да не ти "изгарят крушките много бързо на въпросната лампа".
Силно предположение е това за майстора, но не търся потвърждение. Търся отговори, защото явно че се е породил проблем и преди да дойде майстора.
Lutchezar - майстор
Дамата си е харесала полилея и си иска лампи с нажежаема жичка на него. Аз преди светодиодните бях минал на луминисцентни. За истинска светлина ползвах халогенни.
Та една жена като реши нещо, чак като се получи нейното може да реши нещо друго, не преди това.
Викайте го пак майстора, да се качи и да свали полилея ако му е високо, да презатегне всички контакти, да провери дали някъде нещо не дава накъсо, пробвайте полилея в нормален контакт.

Всъщност навремето в осветителните тела, където се монтираше лампа с нажежаема нишка задължително някъде беше означено максимум колко вата издържа. Според мен теорията е че при по-голяма мощност няма как да се осигури необходимото охлаждане в конструкцията на осветителното тяло.

И ако слагате мощни лампи в осветително тяло предназначено за по-малка мощност, нормално е да гърмят.
MamaMy - майстор
Според мен дамата е харесала електричара и си търси оправдание как и за какво да го викне пак. Според мен една баница със яйца и сирене + (1,5-2)л. домашно червено ще свършат работа. Понеже има риск майстора да не е по вината, подгответе и една гуменетка ейл за преглъщане.
Mermaid - помощник
Хаха много сте забавни. Майстора е на годините на дядо ми. Той е пенсиониран вече. Аз питах къде може да е проблема, описвайки ситуацията, нищо повече.
Относно ватовете - винаги сме слагали 60 вата на тази лампа, не е имало проблеми с години назад.
hidrazin - майстор
съб ное 12, 2022 9:19 pmMermaid написа:
Хаха много сте забавни. Майстора е на годините на дядо ми. Той е пенсиониран вече.
Любовта няма граници! Пък и може без крушка... :-D
:partyman:
P.S. Вече го писах ама пак - основния проблем е в ... крушките.
Andri01 - майстор
Ееее, най-после нещо като смислен отговор от това "НЕЩО" - пожарникарския чугунен хидрант. :lol: :lol: :lol:
hidrazin - майстор
съб ное 12, 2022 10:16 pmAndri01 написа:
Ееее, най-после нещо като смислен отговор от това "НЕЩО" - пожарникарския чугунен хидрант.
Да но както винаги непосилно за ... възможностите ти. :? Ми да, така е и всички го знаем.
:partyman:
krasi92 - майстор
съб ное 12, 2022 9:19 pmMermaid написа:
Хаха много сте забавни. Майстора е на годините на дядо ми. Той е пенсиониран вече. Аз питах къде може да е проблема, описвайки ситуацията, нищо повече.
Относно ватовете - винаги сме слагали 60 вата на тази лампа, не е имало проблеми с години назад.
В крушките е проблема.
Ал_ - специалист
осрам филамент го докарват на нажежаема жичка

Тема "Крушките изгарят много бързо на едната лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: