Най - вълнуващия въпрос зимно време.
silent
- майстор
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Разликата е голяма, там димните газове са с много по-висока температура и по-лесно се движат нагоре
Kakvidich
- специалист
нед ное 13, 2022 10:36 amLazarGanev написа: Разликата е голяма, там димните газове са с много по-висока температура и по-лесно се движат нагореВъзможно е да е и от това.. аз снощи увеличих Т 70 градуса помпа на 60 и повече от 80 димни не качи за 3 часа.. Пелетите обаче горят бързо. Не знам, защо! Поне само пепел правят. Няма шлака и някакви парчета гадости.
Kakvidich
- специалист
нед ное 13, 2022 8:25 amsilent написа: Мисля че това няма да реши проблема....моя димоотвод е стандартен размер...ф80или90 не помне....тръгвам с коляно 90гр...вертикала около 1,5метра коляно 90гр и около2 метра хоризонтал с лек наклом около 10-15гр...отделно комина ми е външен зидан с шапка на около 2 метра от къщата и под билото...горя по 2,5т на сезон и чистя кюнци и комин веднъж годишно преди сезона...по гореспоменатата логика би трябвало въобще да не мога печка да запаля...ама не само паляа а и си гори безпроблемно цял сезон...Така или иначе нямам друг избор! След всичката лента, която ових за да спра това пушене! Остава на пролет да тръгна директно с кюнец от печката с наклон около 30 - 40 градуса и от там вече след стената да чупя с коляно и да влезна в комина на 45 градуса. Ако и това не помогне ... Нямам какво да правя. А и да изкарам кюнец на терасата, не ми е вариант инда има ефект и да няма ефект, няма да го бъде с такъв кюнец!
При толкова къси кюнци макар и с две колена не мисля че е в тях проблема аз бих изкарал кюнец за проба през прозореца...
silent
- майстор
нед ное 13, 2022 10:36 amLazarGanev написа: Разликата е голяма, там димните газове са с много по-висока температура и по-лесно се движат нагореНе съм имал проблем и с ниска темп. на димните газове с модулация по тяхната темп....но комина ми става мокър отвън при темп под 100гр...дори под120...затова не модулирам по тях...добре че не съм с грейко щях да съм в батака....все пак споделих някакъв опит макар и нерелевалентен....
6osi6
- майстор
съб ное 12, 2022 11:57 pmKakvidich написа: ще изкъртя по насолу на равно с изхода на камината и ще тръгна директно под наклон с кюнец, ще счупя и ще влезна в комина пак под наклон.Почваш от съседната стая. На 2-220 м. под наклон 45°, за вход в комина, зазиждаш тръба ф 89х4 (вътрешно е 81 мм). От вътрешната страна - тази която влиза в комина, я режеш на 45°, от вън остава права. В нея набиваш старата розетка. След това коляно на 45° - минаваш през стената, второ коляно на 45, след него ревизия, за да не разглобяваш за почистване. Така получаваш вертикален ход метър - метър и половина след изхода на камината до коляното, като долу може да използваш и старата тетка за монтажа.
LazarGanev
- "Велик майстор"
нед ное 13, 2022 10:48 amKakvidich написа:А бе човек, 15 страници се мъчим тук всички да помогнем, а той нашия намалил температурите на водата и помпата, щот му било топло!нед ное 13, 2022 10:36 amLazarGanev написа: Разликата е голяма, там димните газове са с много по-висока температура и по-лесно се движат нагореВъзможно е да е и от това.. аз снощи увеличих Т 70 градуса помпа на 60 и повече от 80 димни не качи за 3 часа.. Пелетите обаче горят бързо. Не знам, защо! Поне само пепел правят. Няма шлака и някакви парчета гадости.
ХОРА, НАУЧЕТЕ СИ УРОКА - СЪОРЪЖЕНИЯТА НА ГРЕЙКО СА КОНСТРУИРАНИ ДА СА МАКСИМАЛНО ЕФЕКТИВНИ, МАКСИМАЛНО ОТНЕМАТ ТОПЛИНАТА ОТ ДИМНИТЕ ГАЗОВЕ И ЗАТОВА ЗАДАДЕНАТА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА И ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВКЛЮЧВАНЕ НА ПОМПАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛЯВАТ! ОПТИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА НА ВКЛЮЧВАНЕ НА ПОМПАТА Е 65*С, НО МИНИМУМ 60*С. ЗА ДА ИМА КАЧЕСТВЕНО ГОРЕНЕ, ОПТИМАЛНАТА ЗАДАДЕНА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА Е 80*С, С КОМПРОМИС 75*С. ОТДЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ИМА И ПРЕДВИД, ЧЕ КОНТРОЛЕРЪТ НА НАТУРЕЛА ИМА СПЕЦИФИЧКА ЛОГИКА И РЕАЛНО РАБОТНАТА ТЕМПЕРАТУРА Е С 5-10 ГРАДУСА ПО-НИСКА ОТ ЗАДАДЕНАТА. МНОГО ГРЕШНО Е ДА СЕ РЕГУЛИРА ТЕМПЕРАТУРАТА У ДОМА ЧРЕЗ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВОДАТА В КАМИНАТА! Аз бях дотук с казуса на този ползвател - проблемът не е в камината, а в задклавиатурното и устройство!
Трифон П.Трифонов
- майстор
Не се ядосвай, Лазаре!
Иван не е непослушник или наглец, според мен.
И той не е чел достатъчно, ама не могат всички да са идеални клиенти като мен, нали?!! Хахааааа.
И той не е чел достатъчно, ама не могат всички да са идеални клиенти като мен, нали?!! Хахааааа.
Kakvidich
- специалист
нед ное 13, 2022 11:45 amLazarGanev написа:Абе човек, Лазар! Първо, какво общо има с това, че тая камина пуши!? И второ знаеш ли, защо я намалих на 65 градуса и 60 помпа, а? Щото БУЛТЕРМА ми каза така, щот ми текнала камината, щот било топло вън а аз съм задал Т75 а помпа 65. И след като се опитах да му откажа той ми каза,,абе човек чуй какво ти казвам, няма значение, че пише в книжката така...,, И пак не го послушах, че ми каза да намаля водата на 55 а помпата на 50... Затова я намалих, щот като текна, така ми каза инсталатора. И ако беше тва проблема с температурите на водата и помпата, нямаше да пуши като беше на 80 вода и 65 помпа. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ АКО ТВА Е ПРИЧИНА ДА ПУШИ ТВА ГРЕЙКО.. ЩЕ ГО ПУСНА ВЪРХУ ТОЯ ДЕТ ГО Е МИСЛИЛ. БЛАГОДАРЕН СЪМ ТИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО, АМА ДА НАПАДАШ МЕН, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ТАКА МИ Е КАЗАНО ДА НАПРАВЯ ОТ ИНСТАЛАТОРА, НЯМА КАК.нед ное 13, 2022 10:48 amKakvidich написа:А бе човек, 15 страници се мъчим тук всички да помогнем, а той нашия намалил температурите на водата и помпата, щот му било топло!нед ное 13, 2022 10:36 amLazarGanev написа: Разликата е голяма, там димните газове са с много по-висока температура и по-лесно се движат нагореВъзможно е да е и от това.. аз снощи увеличих Т 70 градуса помпа на 60 и повече от 80 димни не качи за 3 часа.. Пелетите обаче горят бързо. Не знам, защо! Поне само пепел правят. Няма шлака и някакви парчета гадости.
ХОРА, НАУЧЕТЕ СИ УРОКА - СЪОРЪЖЕНИЯТА НА ГРЕЙКО СА КОНСТРУИРАНИ ДА СА МАКСИМАЛНО ЕФЕКТИВНИ, МАКСИМАЛНО ОТНЕМАТ ТОПЛИНАТА ОТ ДИМНИТЕ ГАЗОВЕ И ЗАТОВА ЗАДАДЕНАТА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА И ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВКЛЮЧВАНЕ НА ПОМПАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛЯВАТ! ОПТИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА НА ВКЛЮЧВАНЕ НА ПОМПАТА Е 65*С, НО МИНИМУМ 60*С. ЗА ДА ИМА КАЧЕСТВЕНО ГОРЕНЕ, ОПТИМАЛНАТА ЗАДАДЕНА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА Е 80*С, С КОМПРОМИС 75*С. ОТДЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ИМА И ПРЕДВИД, ЧЕ КОНТРОЛЕРЪТ НА НАТУРЕЛА ИМА СПЕЦИФИЧКА ЛОГИКА И РЕАЛНО РАБОТНАТА ТЕМПЕРАТУРА Е С 5-10 ГРАДУСА ПО-НИСКА ОТ ЗАДАДЕНАТА. МНОГО ГРЕШНО Е ДА СЕ РЕГУЛИРА ТЕМПЕРАТУРАТА У ДОМА ЧРЕЗ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ВОДАТА В КАМИНАТА! Аз бях дотук с казуса на този ползвател - проблемът не е в камината, а в задклавиатурното и устройство!
Kakvidich
- специалист
нед ное 13, 2022 12:02 pmТрифон П.Трифонов написа: Не се ядосвай, Лазаре!Прав си. Нито съм нагъл, нито непослушен. Напротив. Питам, интересувам се, възприемам! Но като не разбирам, понякога се случва да чуя грешно посъветване. И за четенето... Цялата тема на тая печка... Че и някои неща няколко пъти, за да ги разбера...
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература